Zes stoelen in de Landwind CV9


17 apr 2010

Zes stoelen in de Landwind CV9

Opmerkelijk is wel dat de tweede zitrij en de derde zitrij beide twee personen kunnen herbergen. Geen bank dus achterin maar twee stoelen. De Landwind CV9 heeft een lengte van 4,45 meter. Die twee extra stoeltjes klappen, volgens Autoweek, met enige moeite weg onder de middelste bank. De extra kosten voor de derde zitrij zijn slechts vijfhonderd euro alleen is een derde zitrij pas beschikbaar in het “Comfort” model.

Even de facts op een rij:
Introductie: vanaf deze zomer in Nederland en België
Motoren: Er kan gekozen worden uit twee in Duitsland (F.E.V.) ontwikkelde benzinemotoren van 1.6 en 2.0 liter, respectievelijk goed voor 97 en 140 pk. Wel wordt er gezegd dat er voor het einde van het jaar een elektronische versie komt.
Garantie: Omdat vertrouwen komt te voet en gaat te paard wordt op de Landwind CV9 3 jaar garantie of 100.000 kilometer geboden.
Prijs: instappen begint bij de 1.6 Base voor 14.495 euro maar deze is heel kaal en geen zes zitplaatsen. Voor de zeszitter stap je in voor 16.995 in de “Comfort” uitvoering. Hierin zitten dan wel o.a. handmatige airco, elektrisch verstelbare ramen en spiegels en een radio. Een geduchte concurrent voor de Dacia Logan

Landwind maakt deel uit van de Chinese Jiangling Motors Holding, goed voor een jaarproductie van een miljoen auto’s. De Landwind CV9 die nu als eerste Chinese auto op de Europese markt komt is nadrukkelijk een exportversie en aangepast aan Europese eisen.

Mede gebaseerd op: http://www.nu.nl/auto/2226379/gereden-landwind-cv9.html