Wat dacht je van een Hyundai 9zitter? H1/H300/Starex


13 aug 2010

Wat dacht je van een Hyundai 9zitter? H1/H300/Starex

De Hyundai H1 wordt in Nederland verkocht als de H300. H1 bleek in Nederland een beschermde naam te zijn dus moest Hyundai Nederland hier een andere naam voor verzinnen. Dus in de lijn van de oude H200 is men overgegaan op de H300. Technisch gezien zijn het dezelfde auto’s, allen de naam is anders. In Duitsland heet deze auto ook weer anders en gaat deze onder de naam H-1 Starex. In Nederland wordt de H300 alleen aan taxi bedrijven verkocht als 8-zitter (9e plaats is voor de chauffeur). Voor een particulier is het wel mogelijk deze te bestellen maar dat wordt dan een bijzondere bestelling met een hele lange levertijd, heb ik begrepen. Vandaar dat de H300 niet opgenomen is in de modellen-database op deze website.

Als je nu toch de H300 wilt aanschaffen dan zit er niets anders op dan deze te importeren. Op zich kan dit redelijk eenvoudig, helemaal als het een nieuwe auto is (website RDW). De auto kan in Nederland onderhouden worden omdat het binnenin identiek is aan de H300 dus bekende materie. Je rijdt dan wel een een auto die je in dit formaat niet veel in Nederland zal tegenkomen. In België wordt officieel overigen de naam “H1 People” gehanteerd.

Wat als alternatief nog kan is om de H300 met dubbele cabine aan te schaffen. Dan heb je 6 zitplaatsen tot je beschikking. Het is maar net hoeveel je er nodig hebt.