Voor €3.900 extra een Lexus RX450hL met twee extra zitplaatsen


22 mrt 2018

Voor €3.900 extra een Lexus RX450hL met twee extra zitplaatsen

De nieuwe Lexus RX 450hL is 110 millimeter langer dan de reguliere RX 450h. De extra ruimte die hierdoor ontstaat, komt volledig ten goede aan de passagiers op de derde zitrij en de bagageruimte. Door de steiler geplaatste achterruit, is de hoofdruimte op de achterste zitrij dik in orde en nam de bagageruimte achter de derde zitrij toe. En doordat de tweede zitrij iets hoger gepositioneerd is, hebben de inzittenden helemaal achterin meer ruimte voor hun voeten. De derde zitrij is goed toegankelijk door aan een hendel te trekken; hierdoor schuift de tweede zitrij naar voren.

De achterste zitrij is in twee ongelijke delen (60/40) en elektrisch neer te klappen. Als resultaat ontstaat een volledig vlakke laadvloer. De inzittenden achterin ervaren dezelfde luxe als de degenen die voorin zitten. Ze zitten op standaard lederen bekleding en beschikken over een separate bediening van de airconditioning en eigen ventilatieroosters en bekerhouders. Voor extra gebruiksgemak is de luxe SUV leverbaar met een elektrisch bedienbare achterklep – door simpelweg de hand bij het Lexus embleem te houden, opent hij.

Onder bepaalde omstandigheden volledig elektrisch
De Lexus RX 450hL is uitgerust met een uiterst efficiënte aandrijflijn die een 3,5-liter V6-benzinemotor combineert met twee krachtige elektromotoren. Het gecombineerde vermogen bedraagt 230 kW/313 pk. De RX 450hL rijdt onder bepaalde omstandigheden volledig elektrisch. Het opladen van de accu doet de auto zelf, bijvoorbeeld tijdens remmen. Doordat een elektromotor de achterwielen aandrijft, beschikt de RX 450hL over All Wheel Drive en ervaart de bestuurder extra grip.

Lexus sagety system +
De nieuwe Lexus RX 450hL is vanaf het tweede kwartaal van 2018 leverbaar bij de Lexus dealer. Standaard zijn onder meer de actieve veiligheidssystemen van Lexus Safety System +, 20-inch lichtmetalen velgen en tien airbags waaronder twee knieairbags en gordijnairbags voor de derde zitrij.

Lexus vraagt voor de zesde en zevende zitplaats een meerprijs van 3.900 euro. Dat brengt het prijskaartje van de zevenzitter op minimaal € 85.895,-. Op de prijslijst staan verschillende uitvoeringen. De Business Line voert de lijst aan. Hij beschikt standaard over onder meer 20-inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding Newport, stoelverwarming en -koeling, parkeersensoren en een elektrisch bedienbare achterklep. Daarnaast is de RX 450h L ook leverbaar als Luxury Line (vanaf € 89.595,-) en als President Line (€ 99.895,-).