Volkswagen Touran praktische familieauto


14 okt 2015

Volkswagen Touran praktische familieauto

Als vijfzitter claimt Volkswagen zelfs de grootste bagageruimte in zijn klasse: 835 liter. De tweede zitrij is eenvoudig neerklapbaar en creëert middels een vlakke laadvloer 1.980 liter bagageruimte. Bij de zevenzitter klapt ook de derde zitrij (meerprijs 850 euro) geheel in de vloer weg.

De Touran heeft een aantal handige hulpmiddelen. Zo is hij leverbaar met Trailer Assist dat manoeuvreren met aanhangers tot kinderspel maakt, terwijl Easy Open de achterklep opent na een voetbeweging onder de bumper. Ook aan infotainment s gedacht. Het systeem werkt snel en kent gratis updates voor de navigatie en Car-Net biedt online-diensten als actuele verkeers- en weersinformatie. Een echte familie-optie is Media Control, een app waarmee het infotainment met smartphone of tablet te bedienen is.

In eerste instantie is te Touran leverbaar met keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Bij de benzinemotoren gaat het om een 1.2 TSI met 81 kW/110 pk en een 1.4 TSI met 110 kW/150 pk (tijdens de introductieperiode standaard met DSG-automaat). Diesels die voorhanden zijn: een 1.6 TDI met 81 kW/110 pk en een 2.0 TDI met 110 kW/150 pk. Later volgen een 1.8 TSI met 132 kW/180 pk en een 2.0 TDI met 140 kW/190 pk. Eind september is de 1.6 TDI leverbaar met DSG en daarmee is deze Touran goed voor 20 procent fiscale bijtelling.

Niveau
Naast de keuze uit vier motoren kan de klant ook kiezen uit drie uitrustingsniveaus. Dat zijn Trendline, Comfortline en Highline. De basisversie Trendline is al uitgerust met een elektronisch stabiliteitssysteem (ESP), airco, zeven airbags, radio met aanraakscherm, elektronische handrem, multi collision braking, cruise controle, elektrische ramen rondom, 16-inch lichtmetalen velgen en vermoeidheidsherkenning. De Comfortline voegt daar onder meer een multifunctioneel stuurwiel, comfortstoelen vóór met schuiflades, afstandswaarschuwingssysteem (Front Assist) en automatische driezone airco ‘Pure Air’ aan toe. De Highline heeft verder adaptieve cruise control, Top-comfortstoelen, Licht & Zicht-pakket, sfeerverlichting in het interieur, LED-achterlichten en boordcomputer Premium.