Volkswagen prijst Caddy Maxi en Combi


10 sep 2010

Volkswagen prijst Caddy Maxi en Combi

De succesvolle Caddy Combi is ingrijpend vernieuwd. Hij valt op door zijn typische Volkswagen-gezicht, maar vooral door een groot aantal technische innovaties. Zo is elke Caddy Combi voortaan standaard uitgerust met ESP. De nieuwe TDI- en TSI-motoren zijn tot wel 21% zuiniger dan hun voorgangers. Dit leidt tot een indrukwekkend aanbod van modellen met een groen label. De nieuwe Caddy Combi en de Caddy Combi Maxi met verlengde wielbasis zijn met onmiddellijke ingang bestelbaar. De prijslijst vermeldt bedragen vanaf 18.750 euro inclusief BTW en BPM.

De nieuwe generatie Caddy Combi en Caddy Combi Maxi (met standaard derde zitrij) is veelzijdiger dan ooit. Bij de Caddy Combi is het nu bijvoorbeeld mogelijk om de tweede zitrij uit te nemen. Hierdoor ontstaat een totale laadruimte van maar liefst 3.030 liter. Overigens is de Caddy Combi ook leverbaar met een derde zitrij waardoor hij desgewenst plaats biedt aan zeven personen. De Caddy Combi Maxi in Trendline- en Comfortline-uitvoering wordt standaard geleverd met een derde zitrij. De maximale laadruimte van de Caddy Combi Maxi (met uitgenomen meubilair) bedraagt 3.880 liter.

Optimale efficiency: veel modellen met groen label
Ook op het gebied van efficiency heeft de Caddy Combi een grote stap voorwaarts gezet. Dat wordt nog eens onderstreept door het feit dat alle versies met benzine- en Ecofuel (aardgas)-motor een groen label hebben (B of C). Ook binnen de dieselrange is er mede dankzij de duurzame BlueMotionTechnologies een breed aanbod van modellen met groen label. Het benzinegamma van de Caddy Combi start met de 63 kW (85 pk) sterke 1.2 TSI-krachtbron. Deze motor is ook leverbaar in een uitvoering met 77 kW (105 pk). Beide motoren zijn beschikbaar voor zowel de Caddy als de Caddy Combi. Ook de 2.0 Ecofuel-krachtbron (80 kW/109 pk) die geschikt is voor het gebruik van aardgas, is beschikbaar voor de Caddy Combi en de Caddy Combi Maxi. Alle Caddy Combi (Maxi) modellen met benzine- en Ecofuel-motor worden geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Nieuwe dieselmotoren
Nieuw voor de Caddy Combi (Maxi) is de 1.6 TDI-motor. Deze is er in twee vermogensvarianten: 55 kW (75 pk) en 75 kW (102 pk). Alle 1.6 TDI-modellen worden standaard geleverd in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De versies met de 75 kW (102 pk) sterke motorvariant zijn optioneel leverbaar met de zeventraps DSG-transmissie.
Ook de 2.0 TDI is nieuw voor de Caddy Combi. Deze motor levert een vermogen van 103 kW (140 pk). De 2.0 TDI is ook leverbaar in combinatie met 4MOTION vierwielaandrijving. In dat geval levert deze motor een vermogen van 81 kW (110 pk). Alle 2.0 TDI-modellen hebben standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak. De zestraps DSG-transmissie is optioneel beschikbaar voor alle 2.0 TDI-uitvoeringen met voorwielaandrijving.

Bron: Volkswagen