Volkswagen ID Roomzz volledig elektrisch


16 apr 2019

Volkswagen ID Roomzz volledig elektrisch

Het is alweer de zesde in de serie volledig elektrische Volkswagens maar deze valt voor het eerst in de categorie SUV. De Volkswagen ID Roomzz, gebaseerd op het elektrische MEB-platform, is een SUV die ook als zevenzitter op de markt lijkt te komen. Het is nog maar een concept car maar hij komt al wel dicht in de buurt van het definitieve model. We moeten nog wel twee jaar geduld hebben voordat deze 7zitter ook in de showroom te bewonderen is (2021).

Zelfstandig rijden

De Volkswagen ID Roomzz kan straks volledig zelfstandig rijden, de bestuurder kan eenvoudig een keuze maken (ID. Drive (zelf rijden) of ID. Pilot (gereden worden)). De zeven stoelen kunnen geschoven worden en in een eigen positie gedraaid worden. Zo kan de bijrijdersstoel achterstevoren gedraaid worden, wel zo handig met mekkerende kinderen maar je moet er wel tegen kunnen.

De ID. Roomzz heeft een digitaal dashboard en een stuur met een digitaal scherm erin. Naast touchscreens toont een 5,8 inch display alle relevante informatie. De ID. Roomzz heeft ook een augmented reality-scherm, dat navigatie-instructies projecteert in de virtuele ruimte voor de auto. Onder de voorruit tussen de A-stijlen projecteert de auto onder meer informatie over de luchtkwaliteit.

Lees ook: Volkswagen ID Buzz concept oude tijden herleven