Vernieuwde Land Rover Discovery 2017


22 mrt 2017

Vernieuwde Land Rover Discovery 2017

All-New Discovery
De nieuwe Discovery onderscheidt zich onder andere door zijn gestapelde ontwerp, aparte achterkant en formaat. Zo is de nieuwe Discovery een volwaardige zevenzitter, waar zeven volwassen personen met gemak in kunnen zitten. De achterklep opent in één geheel, en in de bagageruimte zit een uitschuifbare bodem die tot 300 kilo kan dragen. Het interieur van de auto biedt 45 liter aan opbergruimte, en achter in de auto kan tot wel 2.400 liter aan ruimte gecreëerd worden door de stoelen neer te klappen. Dit kan handmatig gedaan worden, maar ook via het touchscreen of met behulp van een app. Door de carrosserie, die voor 85% van aluminium is gemaakt, is de nieuwe Discovery bovendien 500 kilo lichter dan haar voorgangers.

Andere bijzonderheden van de nieuwe Discovery: de auto is voorzien van een geavanceerd audiosysteem en beschikt over negen USB-poorten en zes 12 Volt-aansluitingen. Daarnaast zijn er nog vele optionele functies die voor extra gemak en rijplezier kunnen zorgen, zoals een glazen panoramadak en Activity Key.

Nieuwe zevenzitter of occasion?
In Nederland is de nieuwe Discovery vanaf 74.360 euro te verkrijgen, en dat is natuurlijk flink aan de prijs. Uit een artikel dat de ANWB vorig jaar publiceerde, blijkt dat een hoge prijs ook voor veel andere zevenzitters kenmerkend is. Volgens de ANWB is kiezen voor tweedehands doorgaans een stuk voordeliger. Bovendien is het vinden van een passende tweedehands auto door sites als AutoTrader tegenwoordig een kwestie van enkele muisklikken. Dat veel mensen inderdaad voor tweedehands kiezen, blijkt uit deze cijfers van het CBS.