Uitslag poll: Tiguan Allspace populairste VW zevenzitter


10 sep 2020

Uitslag poll: Tiguan Allspace populairste VW zevenzitter

De uitslag van deze poll, waarin 140 mensen hun stem uitbrachten, bevestigt het beeld dat de SUV aan populariteit wint ten opzichte van de MPV’s. De meeste stemmers kozen dan ook voor de enige SUV in de lijst, waardoor de Tiguan Allspace er met de winst vandoor ging.

Topdrie

De topdrie wordt aangevoerd door de VW Tiguan Allspace, die 36% van de stemmen toebedeeld kreeg. Het stoere uiterlijk, gecombineerd met de luxe die deze auto biedt, zal voor veel mensen de doorslag hebben gegeven. De Tiguan Allspace heeft daarbij vergeleken met de andere VW zevenzitters veel vermogen, variërend van 150 pk (1.4 TSI motor) tot en met 240 pk (2.0 TDI motor). Ook gaat de Tiguan Allspace goed om met de beschikbare ruimte. Ten opzichte van de reguliere Tiguan is hij 21 cm langer en de wielbasis is groter: 2,79 meter in plaats van 2,68 meter. Op de tweede zitrij is ruim 5 cm meer beenruimte dan in de normale Tiguan.

Op de tweede plek is met ruim een kwart van de stemmen de VW Sharan terug te vinden, die daarmee de VW Touran net aftroeft. De Sharan, die sinds 2019 niet meer nieuw leverbaar is in Nederland, is een zeer geschikte zevenzitter waar zowel de tweede als derde zitrij volwaardige zitplaatsen leveren. Met de derde zitrij omhoog is er 270 liter bagageruimte tot uw beschikking en dat maakt de Sharan een aantrekkelijk optie als zevenzitter.

De topdrie wordt afgesloten door de VW Touran die 21% van de stemmen haalde. Waar de Sharan inzet op ruimte en comfort, is de kracht van de Touran juist dat de 7-persoons capaciteit wordt gecombineerd met een compacte indeling. Terwijl de tweede zitrij voldoende ruimte biedt, kan de derde zitrij als ‘tamelijk krap’ worden ervaren door kinderen ouder dan 10 jaar. Bij de laatste generatie Touran is er echter een behoorlijke stap gemaakt op het gebied van ruimte en indeling. De bagageruimte van de Touran is uiteraard zeer groot (ongeveer 700 liter) wanneer de stoelen neergeklapt zijn. Met de achterste stoelen opengeklapt houdt u hier ongeveer 120 liter aan over.

Transporter/Multivan en Caddy

Met respectievelijk 12% en 4% sluiten de VW Transporter/Multivan en de VW Caddy (Kombi) de rijen. Een verklaring voor deze lagere populariteit is waarschijnlijk omdat deze types meer aansluiten bij het segment van de personenbusjes en de meeste mensen toch meer waarde hechten aan een echte personenauto. Daarbij zal ondanks de ongekende mogelijkheden op het gebied van ruimte van de Transporter/Multivan en de Caddy Kombi het uiterlijk van deze voertuigen niet iedereen evenveel bekoren.Lees verder over: