Uitslag poll: maximale score voor Ford S-Max


10 nov 2021

Uitslag poll: maximale score voor Ford S-Max

Ford heeft doorgaans een divers aanbod aan zevenzitters. Behalve MPV’s als de Galaxy, S-Max en Grand C-Max leverde Ford ook personenbusjes als de Tourneo en de Transit. Recentelijk werden ook SUV’s als de Explorer en de Kuga aan het 7-persoons aanbod toegevoegd.

Ford S-Max (MPV)

Ruim een derde van de stemmen gingen naar de Ford S-Max, die daarmee deze populariteitsverkiezing won. De nieuwste S-Max deelt zijn platform met de Ford Galaxy, waardoor de uiteindelijk productiestop van beide auto’s in 2018 gelijktijdig plaatsvond. De S-Max is iets sportiever dan de Galaxy en is vooral te herkennen aan de typische grill, die nogal lijkt op die van de Aston Martin. Stiekem is dat misschien ook de reden dat veel mensen de S-Max waarderen. Vooral in de periode van 2006 tot 2012 was de S-Max relatief populair in Nederland, waarna het aantal nieuw verkochte auto’s daalde naar enkele honderden per jaar. De S-Max werd uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2007. De Ford S-Max is niet nieuw meer leverbaar in Nederland, maar is nog wel zeer goed te bemachtigen als occasion. Importeren uit Duitsland kan ook een interessante optie zijn, omdat hier veel relatief nieuwe exemplaren te vinden zijn. 

Ford Galaxy (MPV)

Hoewel de sportievere S-Max deze verkiezing wint, rijden er toch meer Galaxy’s rond in Nederland. Want aan ruimte geen gebrek in deze grote MPV. Met alle 7 zitplaatsen in gebruik blijft er nog 300 liter over van de bagageruimte, die normaal goed is voor 2339 liter. Niet voor niets ging bijna een kwart van de stemmen naar dit geliefde ruimtewonder. Na jaren trouwe dienst is Ford in 2018 gestopt met het in Nederland leveren van de grote Galaxy.

Ford Explorer (SUV)

De Ford Explorer kreeg een eervolle 21% van de stemmen en dit zal vooral te maken hebben met de imposante uitstraling van deze SUV. De Ford Explorer is een zeer grote en luxe zevenzitter. Lederen bekleding, een op maat gemaakt B&O-geluidssysteem, een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel en een geavanceerde FordPass Connect-modem zijn standaard in de Ford Explorer PHEV. De populariteit van het model vertaalt zich tot dusverre niet in harde verkoopcijfers. De verkoop gaat namelijk nog allesbehalve stormachtig met amper 100 nieuw verkochte Explorers per jaar.

Ford Grand C-Max (MPV)

In principe was de Ford C-Max met ruim 25.000 verkochte exemplaren een succesvol model in Nederland, al waren dit vanzelfsprekend niet allemaal 7-persoons uitvoeringen. Als zevenzitter geniet de (Grand) C-Max minder populariteit. Sterker nog, met slechts 7% van de stemmen stelde de Grand C-Max zelfs teleur. Dit zal ermee te maken hebben dat de Grand C-Max geen ruimtewonder is zoals de Galaxy, en ook niet de sportieve uitstraling heeft die de S-Max heeft. Daarbij komt dat de Grand C-Max de kleinste zevenzitter is van de Ford MPV’s. Het is maar de vraag of de derde zitrij bedoeld is voor volwassenen. Net als de Galaxy en S-Max is de Grand C-Max niet nieuw meer leverbaar in Nederland.

Tourneo, Transit en Kuga

Ook de Tourneo, Transit en Kuga stelden teleur in deze verkiezing. De Kuga is nog behoorlijk onbekend en het wordt nog maar de vraag hoe de 7 zitplaatsen zullen worden vormgegeven. De Tourneo en Transit zullen ongetwijfeld erg praktisch zijn, maar spreken niet echt tot de verbeelding als het gaat om uitstraling en klasse.


<a href="https://www.kentekencheck.nl/natrekken/?tt=26742_1189055_392417_&amp;r=" target="_blank" rel="sponsored nofollow"><img src="https://ti.tradetracker.net/?c=26742&amp;m=1189055&amp;a=392417&amp;r=&amp;t=html" width="500" height="500" border="0" alt="" /></a>


Lees verder over: