Seat Tarraco uitgelekt


22 feb 2018

Seat Tarraco uitgelekt

De Tarraco is de grootste auto die SEAT ooit heeft geproduceerd. Blijkbaar is de Ateca niet groot genoeg, want de Tarraco wordt de overtreffende trap hiervan. Wat dit betekent: de basis van de Tiguan Allspace, oftewel een zevenzitter, met een SEAT-neusje. Vooral aan de zijkant zijn de overeenkomsten met de Allspace te zien, verder verschilt de Tarraco vrij veel met de Ateca.

Aan de voorkant zijn een vernieuwde grille en koplampen te zien. De bekende driehoekvorm van SEAT komt terug, maar anders dan de Ateca. Achterop zien we een vrij Tiguan-esque uitstraling, met doorlopend achterlicht. Aan de achterkant prijken twee rechthoekige uitlaten.

SEAT zal binnenkort de Tarraco officieel onthullen in Genève.

De nieuwe grote SUV van Seat die eind 2018 op de markt komt, krijgt de naam Tarraco. Het Spaanse merk startte vorig jaar een verkiezing, waarbij iedereen kon meestemmen op de definitieve naam. Van de ruim 146.000 stemmen was Tarraco met 35,52% de onbetwiste winnaar. Tarraco kreeg in totaal 51.903 van de geldige stemmen (35,52%), op de voet gevolgd door Avila met 41.993 (28,74%), Aranda met 39.321 (26,91%) en Alboran met 12.907 (8,83%) voorkeursstemmen. Wellicht dat we die namen in de toekomst nog terug gaan zien. Seat gebruikt Tarraco in ieder geval voor de aankomende SUV.

Veertiende Seat met Spaanse plaatsnaam
Saillant detail: de naam Tarraco is de eerste modelaanduiding die Seat door jij en ik heeft laten kiezen. Bovendien is Tarraco de veertiende Spaanse plaatsnaam die door het merk is gebruikt. Deze traditie begon in 1982 met de komst van de Ronda. Daarna volgden al snel de Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca en Arona.

Zevenzitter
De Seat Tarraco komt eind dit jaar op de markt. Momenteel heeft Seat al twee SUV’s in het programma: de compacte B-segment Arona en de C-segment Ateca. De zevenzits Tarraco wordt boven deze twee SUV’s gepositioneerd en completeert het SUV-gamma van Seat.