ruimte en comfort…wie wil dat niet?


14 feb 2010

ruimte en comfort…wie wil dat niet?

Een gesloten bestelwagen, dubbel cabine, chassis cabine, Kombi, Pickup, zelfs maatwerk is een optie mocht je veel fantasie hebben. Al deze wagens vallen in Nederland onder de bedrijfswagens. Naast deze category bestaan er ook campers waarvan de California het dichts bij de transporter staat.

Het volgende staat op de Volkswagen website: “Met het oog op snelheid en efficiency is het voor u belangrijk dat mensen en materieel gelijktijdig op locatie arriveren. Daarom is er de Transporter met dubbele cabine. Met voldoende ruimte voor alles en iedereen.” Hmmm, materieel is in mijn ogen een ruim begrip en onder die noemer kan je ook kinderwagens, kinderzitjes, buggies, maxi cosy’s, ski’s en een slee scharen.

Persoonlijk vind ik dat de Kombi (7/8 personen) en Dubbel cabine (5 personen) voor het 7zitter segment de meest interessante zijn om naar te kijken. Waarom kijken naar een bus? Daar heb ik twee worden voor: Ruimte en comfort. Er valt zeker te betwisten of een bedrijfswagen een optie is, maar mijn persoonlijke mening zegt…waarom niet en na een rij test zal je aangenaam verrast zijn. In sommige uitvoeringen is hij zeer sportief en heeft meer stijl dan menige wagen. Diep onderzoek heb ik niet gedaan of je als particulier ook van sommige financiele voordelen kan genieten. Maar volgens mij begint de catalogus prijs van het baseline model bij 19.900 euro. BTW bedrag is 3.781 euro. BPM is 12.253 euro en dat brengt de consumentenprijs op 35.934 euro.

Tevens meldt VW het volgende: De nieuwe TDI-motoren: nóg zuiniger en krachtiger. De vier TDI-motoren combineren een hoog koppel met een laag verbruik. De motoren met een hoog acceleratievermogen zijn uitgerust met commonrailtechnologie, wat voor een hoge krachtsontplooiing bij lage emissiewaarden zorgt. Alle TDI-motoren voldoen aan de Euro 5-uitlaatgasnorm en zijn standaard voorzien van roetfilters. Zo kunt u met een goed geweten van hightech genieten. De Transporter is leverbaar als: 2,0 l benzinemotor, 85 kW (115 pk), 2,0 l BiTDI, 132 kW (180 pk), 2,0 l TDI, 103 kW (140 pk), 2,0 l TDI, 75 kW (102 pk), 2,0 l TDI, 62 kW (84pk)

Zo enthousiast over de details en ik vergeet bijna de rij-ervaring. Wij waren op pad met de 140pk versie met een manuele 6 versnellingsbak. Qua rijgedrag vind ik dat je je in een normale personenwagen begeeft alleen met iets een hogere zit. Het vermogen ondersteund zonder moeite om met volle belading op de Deutsche autobahn 140-160km/uur te ‘cruisen’. Hernemen van snelheid en de heuvel op laat wel iets op zich wachten, maar is zeker niet storend. Gezien de hoogte van de wagen, zal je wel meer last hebben van zij wind dan een personenwagen. Het verschil met de doorsnee MPV weinig is niet noemenswaardig. De uitrusting van ‘onze’ Transporter was volgens mij de ’trendline’, net een nivo boven de ‘budgetline’. Met vier personen hadden we zeer riante zitplaatsen en had nog zeker ruimte voor nog een volwassene. We hebben niet getest of je 3 kinderzitjes naast elkaar kan zetten, maar mijn inschatting is, dat het zeker lukt! Onze trip van 8 uur was voor alle passagiers door de beschibare ruimte een zeer comfortable ervaring.

wil je meer power:

vergelijking met de Porsche Cayenne?!?:
http://www.youtube.com/watch?v=JK3hoQ2TKF0