Opvolger SsangYong Tivoli in aantocht


31 jul 2016

Opvolger SsangYong Tivoli in aantocht

Waar we dachten dat de opvolger van de Tivoli een zevenzitter zou worden, bleek SsangYong er toch voor gekozen te hebben geen gebruik te maken van de extra ruimte. Zal dit met de nieuwe Korando C300 anders zijn? Ze zullen in ieder geval gebruik maken van de techniek die is gebruikt voor de Tivoli en de langere versie daarvan; de Tivoli XLV. Dat betekent dat de nieuwe Korando hetzelfde platform zal hebben, maar wellicht in een verlengde vorm. Hiermee kan het model zich meten aan de Nissan Qashqai.

Gezinswagen van het jaar
Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft nog geen kennis gemaakt met de SsangYong auto’s. Bij onze zuiderburen daarentegen is de Tivoli dit jaar tot gezinsauto van het jaar verkozen. Belangrijkste redenen daarvoor zijn de ruimte, zuinigheid en de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Toch zijn het niet alleen gezinnen die voor een SsangYong kiezen. De immer groeiende doelgroep van het Koreaanse automerk geeft aan vooral de functionaliteit en trekkracht van de SsangYong auto’s te waarderen. Alle SsangYong-modellen mogen namelijk een aanhanger met een maximaal geremd gewicht van 3.500 kg trekken. In de praktijk betekent dat goed nieuws voor zowel caravanbezitters als paarden- en watersportliefhebbers. Over de trekhaak hoeven SsangYong-bezitters zich geen zorgen te maken: verschillende trekhaakspecialisten (waaronder Rameder) bieden de trekhaken van het Koreaanse merk.

Het merk SsangYong werd in 1954 opgericht onder de naam Hadonghwan Motor Company en stond bekend om het bouwen van US Army jeeps. Pas in 1986 werd het bekend onder de naam SsangYong, wat dubbele draak betekent. Tegenwoordig maken ze vooral 4WD-SUV’s en terreinwagens.