Opel Zafira met 20 procent bijtelling


21 dec 2012

Opel Zafira met 20 procent bijtelling

De 1.6-liter turbodiesel heeft een vermogen van 135 pk en een maximumkoppel van 320 Nm. Het gemiddeld verbruik is 4,1 l/100 km. De CO2-uitstoot is 109 g/km, waarmee de auto ook volgend jaar voldoet aan de eisen voor 20% bijtelling. De Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI is te koop vanaf 30.495 euro. De auto zal beschikbaar komen in de Business+, Design Edition en Cosmo uitvoeringen. Vanaf april is deze leverbaar.

Update van opel.nl:
Sommige auto’s zien er sportief uit, zelfs als ze stilstaan. Met zijn gestroomlijnde design en “boemerang” – vormige koplampen heeft de Zafira Tourer een ongekend dynamische uitstraling. Bovendien is hij leverbaar met 7 zitplaatsen en kunt u hem gemakkelijk ombouwen in een ruimtewonder met maar liefst 1.860 liter laadruimte. De Zafira Tourer is daarmee één van de grootste MPV’s in zijn klasse.

De Opel Zafira Tourer is vanaf nu ook te bestellen met de volledig nieuw ontwikkelde 1.6 CDTI ecoFLEX-motor. Deze dieselmotor combineert een riant koppel met een uitzonderlijk laag brandstofverbruik van 4,1 l/100 km. De CO2-emissie is dermate laag dat de bijzonder functionele Zafira Tourer zich bij zakelijk gebruik kwalificeert voor reductie van de fiscale bijtelling tot 20 procent.

De nieuwe Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI ecoFLEX met Start/Stop -technologie is een belangrijke aanvulling op het uitgebreide aanbod ecoFLEX-modellen van Opel. De uiterst efficiënte motor levert een vermogen van 99 kW/135 pk en een riant koppel van 320 Nm. Daarmee staat de Opel Zafira Tourer niet alleen garant voor aansprekende prestaties, maar ook voor een bijzonder laag brandstofverbruik. De CO2-uitstoot is vastgesteld op slechts 109 gram per kilometer. Daarmee komt de Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI ecoFLEX – als een van de weinige MPV’s in zijn klasse – bij zakelijk gebruik in aanmerking voor een fiscale bijtelling van slechts 20 procent.

De Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI ecoFLEX, die al voldoet aan de Euro 6-emissienorm van 2014, is te bestellen vanaf 30.495 euro. De levering start medio april. Er is een keuze uit drie rijk uitgeruste uitvoeringen; Business+, Design Edition en Cosmo.