Opel Sintra, wie kent hem niet…


14 nov 2011

Opel Sintra, wie kent hem niet…

Laten we bij het teruggaan in de tijd maar gelijk beginnen bij het einde. De Opel Sintra werd namelijk in 1999 van de markt gehaald. Dit gebeurde nadat uit EuroNCAP botsproeven gebleken was, dat de Sintra een bijzonder onveilige auto was in vergelijking met de concurrentie. Toch rijden ze nu, inmiddels ruim 12 jaar verder, nog rond.

De Opel Sintra is gebaseerd op de Pontiac/Chevrolet Trans Sport. Hier hebben we op deze site al eens eerder uitgebreid naar gekeken. De Opel Sintra is een MPV gebouwd door General Motors speciaal voor de Europese markt. In het Verenigd Koninkrijk werd de Sintra verkocht onder de naam Vauxhall Sintra. De levensduur van het model is maar kort geweest namelijk van 1996 tot 1999. De auto is genoemd naar het Portugese stadje Sintra. Echt begrijpen waarom deze link is gelegd doe ik overigens niet. De auto is de enige personenauto van Opel met een schuifdeur. Het lijkt of Opel op dat front zijn tijd ver vooruit was want schuifdeuren zie je nu steeds meer terugkomen.

De Opel Sintra is niet opgenomen in de modellendatabase en gezien het feit dat hij toch redelijk gedateerd is gaan we dat ook niet meer doen. Als je goede of slechte ervaringen met de Opel Sintra hebt deel ze dan als commentaar op dit artikel. Toch maar even een onderzoekje doen naar de gebruikerservaringen.

Monique schrijf op de site grootgezin.nl: “Wij hebben een opel sintra uit 1998. 5 jaar geleden gekocht en hij heeft ons al een fortuin gekost aan onderdelen. Bv kapje voorlamp 340 euro. Ik denk dat we al zo’n 3000 euro onkosten hebben gehad. Hij begint nu ook al te roesten op de motorkap. Ideaal voor ons gezin met 4 kinderen en om onze zware caravan te trekken. Zuipt benzine en is duur in belasting en verzekering.”

Jan schrijft het volgende: ” Ook wij zijn een groot gezin. Wij hebben vier kinderen die nu allemaal comfortabel zitten. Net als vorige reactie’s slaat ook onze rechter ruitenwisser er soms “vrolijk ” op los. Toch hebben wij weinig tot geen onkosten gehad gedurende de drie jaar dat wij hem bezitten. Het enigste minpuntje is toch wel dat je weinig bagage kwijt kunt wanneer iedereen in de auto zit. De oplossing bij boodschappen doen is, één van de achterstoelen naar voren klappen. Er blijven dan nog steeds vier stoelen over.”

De meningen zijn verdeeld dus…

Inmiddels is de Opel Sintra die iedere dag bij mij in de wijk stond geparkeerd ingeruild voor een Chrysler Voyager. Ook met schuifdeuren maar voor de rest toch echt een andere auto. Zal toch de eigenaar nog eens vragen naar de verschillen in ervaring en beleving…

Jouw ervaringen met jouw 7zitter ook delen, schrijf een artikel en stuur deze op naar de redactie of plaats een review bij het betreffende model.

Externe links:
http://www.grootgezin.nl/vervoer290400.php
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sintra