Ooit gehoord van: KIA Sedona


23 jun 2014

Ooit gehoord van: KIA Sedona

De eerste generatie Carnival, geïntroduceerd in 1999, had een 3,5 liter V6-motor die 195 pk leverde. De auto was uitgerust met een automatische vijfversnellingsbak, en was in vergelijking met zijn concurrenten wat spartaans uitgevoerd; zo had de auto geen navigatiesysteem, achteruitkijkcamera e.d. Daarnaast was de auto ten opzichte van zijn concurrenten wat dorstiger. In 2005 kwam zijn opvolger die korter en zuiniger was. Sinds de generatiewisseling moderniseerde Kia de Carnival, zodat hij niet meer hoeft onder te doen voor zijn Europese rivalen. Daarbovenop werd er veel geld in de veiligheid geïnvesteerd.

Begin dit jaar werd de nieuwe Sedona gepresenteerd. De Sedona heeft een nieuw chassis gekregen en heeft een 3,3-liter V6 GDI-benzinemotor onder de kap. Verder wil Kia nog kwijt dat de Sedona de nieuwste generatie UVO-infotainment krijgt. Kia’s grote MPV is verkrijgbaar als zeven- of achtzitter afhankelijk van de configuratie. In ons land was de Carnival tot 2008 leverbaar. In 2003 verkocht Kia nog 542 exemplaren, maar in 2008 waren dat er nog maar 136. Dat was ook de reden dat Kia stopte met de levering van z’n grote MPV.

Vanwege de relatief hoge CO2-uitstoot van de zescilinder komt ook de nieuwe generatie dus vrijwel zeker niet naar Nederland.

Lees ook: http://www.7zitter.nl/weblog/detail/eindelijk-een-opvolger-van-de-kia-carnival/