Ondertussen in Amerika: Hyundai Palisade


14 jan 2020

Ondertussen in Amerika: Hyundai Palisade

De Palisade past met zijn lengte van vijf meter en breedte van twee meter naadloos in het rij’tje auto’s zoals de Toyota Highlander, Nissan Pathfinder en Ford Explorer. Binnen Hyundai wordt de Palisade boven de bij ons bekende Santa Fe gepositioneerd. Uiteraard is de Palisade een volwaardige zevenzitter.

De Palisade is 4,98 meter lang en beschikt over 7 zitplaatsen. Bovendien is deze SUV zeer rijkelijk uitgerust met tal van luxe snufjes, zoals de Driver Talk, een communicatiesysteem tussen bestuurder en de passagiers achteraan, of een gesofisticeerd aircosysteem met ventilatiekanalen in het dak.

Voor de aandrijving zorgt een 3,8 liter V6 benzinemotor die goed is voor 295 pk en 355 Nm, en gekoppeld is aan een achttrapsautomaat en het HTRAC AWD-systeem met centrale meerplatenkoppeling. De Hyundai Palisade heeft in de zomer van 2019 zijn intrede op de Amerikaaanse markt gemaakt.

Wie weet gaan we geïmporteerde Palisade’s op de Nederlandse wegen zien maar bij de dealer hoef je er dus niet voor aan te kloppen. Is deze de moeite van het importeren waard?