Nu te bestellen: Nieuwe Volvo XC90 First Edition


5 sep 2014

Nu te bestellen: Nieuwe Volvo XC90 First Edition

‘Wie als eerste de beste SUV ter wereld wil hebben, moet er snel bij zijn. Gezien de nu al grote belangstelling voor de nieuwe XC90, verwachten we dat de First Edition snel uitverkocht zal zijn’, aldus Alain Visser, Senior Vice President Marketing, Sales en Customer Service van Volvo Car Group.

Dat de First Edition uitsluitend online te koop is, is slechts één voorbeeld van Volvo’s frisse benadering van marketing en uitstekende persoonlijke service. ‘Wij creëren een online platform dat het proces voor het kopen en bezitten van een Volvo vereenvoudigt’, zegt Visser. ‘We zien de introductie van de nieuwe XC90 als de perfecte gelegenheid voor de wereldwijde uitrol van het nieuwe klantgerichte platform.’

Wij zijn benieuwd hoeveel XC90 First Edition’s we in Nederland op de weg gaan zien…

Zeer compleet uitgerust
De First Edition-versies krijgen elk een uniek productienummer op de dorpellijsten en een onderscheidende badge op de achterklep. Voor de Nederlandse markt betreft het de zeer krachtige D5 dieselmotor van Volvo’s nieuwe viercilinder Drive-E-motorengeneratie. De D5 twinturbo-dieselmotor is goed voor 165 kW (225 pk) vermogen en een koppel van 470 Nm. De krachtbron is gekoppeld aan een soepel schakelende achttraps automaat.

De elektronisch aangestuurde luchtvering kent vijf modi, waarvan één de bestuurder de mogelijkheid biedt de instellingen volledig naar zijn of haar persoonlijke voorkeur aan te passen.

Zwart exterieur en amberkleurige stoelen

Uiterlijke kenmerken zijn de in Onyx Black gespoten achtspaaks 21-inchwielen van het type Inscription. Stoelen bekleed met amberkleurig Nappa Leder en een dashboard dat afgewerkt is met donker Charcoal-leder met Linear-inleg van walnotenhout zijn de unieke elementen in het interieur.

De elektrisch verstelbare voorstoelen zijn voorzien van ventilatie. De buitenste stoelen op de tweede zitrij zijn verwarmbaar. Ook de twee stoelen van de derde zitrij zijn elektrisch verstelbaar.

Het opvallendste kenmerk is de tablet-achtige touchscreen, die het middelpunt vormt van het nieuwe bedieningssysteem. Dit systeem vervangt vrijwel alle traditionele knoppen. Het is een geheel nieuwe manier waarop bestuurders hun auto bedienen en toegang hebben tot online producten en diensten.

Het Bowers & Wilkins-audiosysteem omvat een twaalfkanaalsversterker van 1.400 watt en maar liefst negentien luidsprekers. Een luchtgekoelde subwoofer is geïntegreerd in de carrosserie. Hierdoor fungeert de gehele interieurruimte in feite als een reusachtige subwoofer. Het audiosysteem van de Volvo XC90 maakt gebruik van de nieuwste en meest geavanceerde sound processing software. Die regelt de timing van het geluid en het samenspel tussen de speakers en creëert de beleving van een live concert in de auto.

Meest complete veiligheidspakket
De nieuwe Volvo XC90 biedt, zoals je van Volvo kan verwachten, het meest complete veiligheidspakket ooit. Bovendien is de SUV voorzien van twee wereldprimeurs op het gebied van veiligheidstechniek: Run off road protection en Intersection Braking op kruispunten.

City Safety is de nieuwe, overkoepelende naam voor alle Auto Brake-functies van Volvo. City Safety behoort tot de standaarduitrusting van de nieuwe XC90 en detecteert dag en nacht auto’s, voetgangers en fietsers die in de rijrichting van de XC90 opduiken. Als de bestuurder niet tijdig reageert op een dreigende aanrijding, volgt een automatische remingreep.

Bron: https://www.media.volvocars.com/nl/nl-nl/media/pressreleases/149590/nieuwe-volvo-xc90-first-edition-speciale-uitvoering-exclusief-online-verkrijgbaar