Nu ook een BMW 1-serie GT als zevenzitter


23 mei 2013

Nu ook een BMW 1-serie GT als zevenzitter

BMW had wel al een zevenzitter in het aanbod in de X5 die toch echt in een ander segment gepositioneerd moet worden. In het segment MPV of midi-MPV met een 7zitter optie waren grote merken als BMW, Audi en Mercedes toch altijd grote afwezigen. BMW brengt hier nu verandering in door het een 1-serie GT zevenzitter te komen. Zal Mercedes snel volgen door de B-klasse als zevenzitter leverbaar te maken?

Volgens de berichten is de 1-serie, wellicht anders dan doet vermoeden, uitgerust met voorwielaandrijving. Het platform wordt gedeeld met de de volgende generatie van de Mini. De motor wordt waarschijnlijk een driecilinders Active Tourer Concept (onlangs door BMW gepresenteerd feitelijk als voorbode van de 1-serie GT). De driecilinder is in staat tot het leveren van vermogens boven de 200 pk. De BMW 1-serie GT komt in (begin) 2014 op de markt als vijfzitter, de zevenzits versie zal niet veel later volgen.

Update 17 augustus 2013
Vanuit de poll gehouden op deze website blijkt dat meer dan 70% van onze bezoekers het een goed idee van BMW vind om de 1-serie GT als 7zitter uit te voeren… We kijken met elkaar dus uit naar verder nieuws rondom de 1-serie GT!