Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan


1 mrt 2010

Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan

Het EasyFold systeem houdt in dat de stoelen eenvoudig in de vloer weggeklapt kunnen worden. De nieuwe Sharan komt er als vijf- en zevenzitter. De middelste zitrij verschuift over een afstand van zestien centimeter. Met de derde zitrij weggeklapt, biedt de Sharan 711 liter bagageruimte. Dat dikt aan tot 2.297 liter als tweezitter. De nieuwe Sharan is ten opzichte van de vorige 22 cm langer en komt daarmee uit op een lengte van 4,85 meter. In de breedte is de MPV 9 cm toegenomen tot 1,90 meter en de hoogte is 1,92 meter. De afmetingen zijn dus flink toegenomen. De hoogte van de Sharan is voortaan 1.72 meter, 12 millimeter minder dan voorheen. De wielbasis groeit met 75 millimeter naar 2.92 meter.

De Volkswagen Sharan wordt geïntroduceerd met twee benzine- en twee dieselmotoren. De benzinemotoren zijn de 1.4 TSI (150 pk) of met de 2.0 TSI (200 pk). De dieselvarianten zijn beide 2.0-liter met respectievelijk 140 pk en 170 pk. Schakelen met een dubbele koppeling (DSG) kan enkel met de krachtigste motorvariant.

Enkele andere kenmerken: bi-xenon verlichting, zeven airbags, DCC dempercontrole, niveauregeling, Light Assist main beam control, standaard airconditioning en standaard een radio/cd-speler.
Uitvoeringen: Trendline, Comfortline en Highline.

De Volkswagen Sharan zal in de tweede helft (naar verwachting de zomer) van 2010 leverbaar zijn.