Nissan Evalia, nieuwe Nissan met heel veel ruimte (updated)


4 nov 2011

Nissan Evalia, nieuwe Nissan met heel veel ruimte (updated)

De Nissan Evalia is afgeleid van de bestelauto NV200. De personenautoversie van deze bestelauto heeft standaard vijf zitplaatsen en 2.000 liter bagageruimte. Nissan biedt optioneel twee extra, inklapbare stoelen aan waarmee de Evalia een zevenzitter wordt met evengoed nog 900 liter laadruimte. De Evalia wordt leverbaar met een 110 pk sterke 1.6 benzinemotor en twee 1.5 dCi diesels met 90 en 110 pk. De benzinemotor verbruikt 7,3 l/100 km (1 op 13,6) en de diesels respectievelijk 5,3 en 5,5 l/100 km. Standaard is de Evalia uitgerust met schuifdeuren.

Er zijn twee uitvoeringen: de Visia en Acenta. Die eerste is standaard uitgerust met elektrisch bedienbare portierruiten, centrale vergrendeling met afstandsbediening, een boordcomputer, radio/cd/mp3-speler, Bluetooth en bediening op het stuurwiel. De Acenta voegt toe: keyless go, achteruitrijcamera, airconditioning, regen- en lichtsensoren en cruise control. De vanafprijs van de Evalia bedraagt 19.564 euro – voor de 1.6 Visia. De ruime MPV staat per direct bij de dealer. Meerprijs van de twee extra stoelen om er een 7zitter van te maken hebben we nog niet achterhaald maar dat volgt nog…

Update zevenzitter informatie
Nadt we bovenstaand bericht geschreven hebben, hebben we de brochure en prijslijst van Nissan ontvangen. Uit de brochure twee plaatjes toegevoegd met een duidelijk beeld van de indeling van de auto. Daarnaast zijn er twee opties voor de extra stoelen. Schaf je deze apart aan dan betaal je een meerprijs van 579 euro (incl BTW en BPM). Je kan ook kiezen voor een “Familly Pack” wat inhoud handmatige airconditioning en derde rij inklapbare stoelen. Hiervoor wordt een meerprijs van 1.435 euro (incl BTW en BPM) in rekening gebracht.

Nog even de tekst uit de brochure:
De EVALIA, waar tot zeven volwaardige zitplaatsen in een ruim en helder interieur kunnen worden ondergebracht, zit boordevol gezinsvriendelijke ideeën. Zo zijn er neerklapbare tafeltjes met ingebouwde bekerhouders voor de passagiers op de tweede zitrij, ideaal voor een snelle hap onderweg. Een lange rit voor de boeg naar de camping? Op de 12V-aansluiting kunt u spelletjes of een laptop aansluiten. En u heeft bergruimte te over voor de spullen die absoluut mee moeten. En maakt u zich geen zorgen over plakkerige handen of een druppend ijsje: de EVALIA heeft een gemakkelijk te reinigen bekleding die net zo gezinsbestendig is.