Nieuws uit Zuid Korea: De vierde generatie Hyundai Santa Fe


23 feb 2018

Nieuws uit Zuid Korea: De vierde generatie Hyundai Santa Fe

Op de allereerste foto’s van de Hyundai Santa Fe konden we al duidelijk zien dat de nieuwste SUV qua uiterlijk veel weg heeft van zijn kleinere broers, de Hyundai Tucson en de Hyundai KONA. Net als de compacte crossover Hyundai KONA heeft de nieuwe Hyundai Sante Fe een moderne en elegante uitstraling, aangevuld met opvallende dubbele koplampen en de Cascade-grille, het familiegezicht van Hyundai.

Riante afmetingen
De buitenafmetingen van de nieuwe Hyundai Santa Fe zijn door de lengte van 4770 mm, breedte van 1890 mm en een langere wielbasis van 2765 mm prominent te noemen. De Santa Fe biedt ook meer comfort aan zijn passagiers dankzij een toegenomen interieurruimte en een meer verfijnde indeling. Ook op de tweede en derde zitrij is er ruimte genoeg voor volwassen passagiers.

One-touch walk naar derde zitrij
Op de tweede zitrij is er 38 mm meer beenruimte dan voorheen. De achterbank is 18 mm hoger. De nieuwe one-touch walk maakt de instap naar de derde zitrij eenvoudiger dan ooit. Bovendien is de hoofdruimte op de derde zitrij met 22 mm toegenomen. De bagageruimte meet voortaan 625 liter (+40 liter) voor de versie met vijf zitplaatsen. De zichtbaarheid naar achteren is verbeterd door een groter glasoppervlak (+41 procent).

Nieuwe veiligheidssystemen
Hyundai presenteert een aantal nieuwe passieve- en actieve veiligheidssystemen in de vierde generatie Hyundai Santa Fe. Zoals Rear Occupant Alert, een systeem dat passagiers op de achterbank detecteert en de bestuurder op hun aanwezigheid attendeert bij het uitstappen. Rear Cross-Traffic Collision Warning wordt uitgebreid met een automatische remfunctie voor achteruitrijden met weinig zicht.

Krachtige, zuinige dieselmotoren
Het motorenprogramma van de nieuwe Hyundai Santa Fe bestaat uit twee dieselmotoren. Beide voldoen aan de nieuwe Euro 6C-emissienorm en zijn bijzonder zuinig. De R 2.0-dieselmotor is er met 110 kW (150 pk) of 134 kW (182 pk), met 397 Nm koppel. De krachtige 2,2-liter CRDi-dieselmotor levert 144 kW (194 pk) en heeft een koppel van 436 Nm. Beide dieselmotoren zijn leverbaar met keuze uit een handgeschakelde zesbak of de nieuw ontwikkelde achttrapsautomaat.

Keuze uit drie infotainmentsystemen
Er is keuze uit drie infotainmentsystemen. Standaard heeft de Hyundai Santa Fe het Standard Audio-systeem met een 5,0-inch TFT-display met radio, Bluetooth-connectiviteit en een AUX- en USB-aansluiting. Als aanvulling op het infotainmentsysteem heeft Hyundai een centraal informatiescherm (7,0-inch TFT-kleurendisplay) geplaatst in het midden van het instrumentencluster tussen de twee meters. De Display Audio-functie stelt de inzittenden in staat om content van hun smartphone te tonen op de 7,0-inch display via Apple CarPlay en Android Auto.

Zevenjarig abonnement op LIVE Services
Het optionele 8,0-inch infotainmentsysteem is het topsysteem en integreert alle navigatie-, media- en connectiviteitsdiensten, biedt een gratis zevenjarig abonnement op LIVE Services en ondersteunt bovendien Apple CarPlay en Android Auto. Het navigatiesysteem heeft verder 3D-kaarten en het voor Hyundai unieke Lifetime MapCareTM met jaarlijks een gratis kaart- en software-update. Een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen en trailerview is ook onderdeel van dit moderne infotainmentsysteem.

https://imotion.hyundai.nl/hyundai-presenteert-vierde-generatie-van-de-santa-fe/