Nieuwe VW 7zitter is de Volkswagen CrossBlue


16 jan 2013

Nieuwe VW 7zitter is de Volkswagen CrossBlue

Op autoblog.nl valt te lezen dat dit concept niet is doorontwikkeling op de Passat USA maar dat dit een SUV is die wel degelijk op het nieuwe MQB-platform komt te staan. De auto is 4,99 m lang, 2,02 m breed en 1,73 m hoog. Ter referentie: dat is 75 cm langer, 22 cm breder en 28 cm hoger dan de Golf 7, die ook uit MQB-bouwstenen bestaat.

Onder de motorkap zit een 2.0 TDI-motor met 190 pk, gekoppeld aan een DSG-bak. Daarnaast experimenteren ze met elektromotoren waar ze er twee van plaatsten: 55 pk vóór, 115 pk achter waarmee de CrossBlue op een systeemvermogen van 306 pk uitkomt. Volledig elektrisch komt deze auto 33 km op zijn lithium-ion accu (9,8 kWh). Een topsnelheid van 204 km/u zou moeten kunnen, net als van nul naar honderd in 7,5 seconden.

Over het interieur; het is in de basis een auto met zes individuele zitplaatsen, en zodra de achterbank als derde zitrij wordt gebruikt is er plek voor zeven. Gek genoeg heeft VW daar nog geen afbeeldingen van. Op de tweede zitrij is het echter beter vertoeven, aangezien je toegang hebt tot twee iPad Mini’s in de hoofdsteunen. Voorin is er een 10,2-inch aanraakscherm.

Vanaf nu te zien op de Detroit Autoshow.

Bron: http://www.autoblog.nl/volkswagen-crossblue-mondiale-zevenzitter