Nieuwe Seat Alhambra aanzienlijk goedkoper


13 mei 2015

Nieuwe Seat Alhambra aanzienlijk goedkoper

De instap-Alhambra staat vanaf 39.450 euro in de prijslijst (1.4 TSI met 150 pk in Reference-uitvoering). De 220 pk sterke 2.0 TSI is begint bij 48.250 euro. Dit is dan wel de meest luxe uitvoering (Style Connect) met een DSG-transmissie. Diesel rijden kan vanaf 44.250 euro met de 150 pk sterke 2.0 TDI, ook als Reference. De 184 pk sterke 2.0 TDI – de krachtigste diesel – staat vanaf 51.550 euro voor de deur, eveneens als Style Connect.

De auto is een stuk zuiniger geworden en ook komen nieuwe assistentiesystemen beschikbaar. De Alhambra krijgt nieuwe led-achterlichten, een andere grille en andere wielen. Binnenin zien we andere kleuren, een Leon-stuurwiel en diverse opnieuw ontworpen bedieningselementen. Keyless entry en een startknop zijn nieuw. Het tot 15 procent lagere verbruik is een gevolg van de introductie van een vernieuwd motorenpalet.

Een multi-collision remsysteem behoort nu tot de standaarduitrusting. Eveneens nieuw zijn voorzieningen als dodehoekdetectie en het instelbare DCC-onderstel. De Seat Alhambra komt beschikbaar in de uitrustingsniveaus Reference, Style en Style Connect. De MPV komt in de zomer bij de dealers te staan.