Nieuwe Nissan Patrol in 2010, helaas niet in Nederland


15 feb 2010

Nieuwe Nissan Patrol in 2010, helaas niet in Nederland

Nissan heeft inmiddels in Abu Dhabi ook zelf officieel de eerste afbeeldingen vrijgegeven in reactie op de gelekte foto’s. Op de Abu Dhabi autoshow wordt de nieuwe Nissan Patrol voorgesteld als het nieuwe, luxueuze schip van de woestijn. Hij moet gaan concurreren met de Toyota Land Cruiser V8.

Met een 5.6 V8 motor, goed voor 400 pk, gekoppeld aan een zeventraps automaat moet deze 4×4 zich in de woestijn kunnen redden. Dit is vooralsnog de enige motor die beschikbaar is, hoewel naar verwachting de diesel snel zal volgen. Het 4×4-systeem heeft verschillende standen. Afhankelijk van de ondergrond worden de aandrijfkrachten naar de vier wielen verdeeld.

De auto is van alle luxe voorzien: Lane Change Warning System (waarschuwt de bestuurder wanneer deze zonder richtingaanwijzer van baan wisselt), DVD systeem voor de passagiers achterin, start/stopknop, gescheiden climate control, standaard koelbox tussen de voorstoelen, leren bekleding, hout, speciale ventilatiekanalen boven de zijruiten (voor koele lucht in de woestijn), en ga zo maar door. De looks zijn wat minder hoekig als de voorganger waardoor de robuuste uitstraling een beetje verloren is gegaan hierdoor is wel een meer vloeiende lijn ontstaan wat een mooie en strakke uitstraling geeft!

In Nederland moeten we ons beperken tot de tweedehands markt omdat de levering van het huidige model inmiddels ook is gestopt. De echte liefhebber kan natuurlijk altijd overwegen er eentje te importeren.