Modelbouwer onzorgvuldig met de Touareg 2010?


28 jan 2010

Modelbouwer onzorgvuldig met de Touareg 2010?

Quote uit het artikel op autowereld.com: “Mede door het maximaal aantal van vijf zitplaatsen is de huidige Volkswagen Touareg niet bijster goed verkocht. Voornamelijk Japanse rivalen konden wel de gewenste zeven zitplaatsen bieden, en dat was voor veel kopers in dit segment een reden om over te gaan tot aanschaf van één van deze modellen. Daarnaast bevat de Touareg een stevig prijskaartje. De nieuwe generatie zal daarentegen leverbaar worden met maximaal zeven zitplaatsen in de hoop dat dit de verkopen goed zal doen.”

Het platform waar de nieuwe Touareg op wordt ontwikkeld wordt gedeeld met de Porsche Cayenne. Hierdoor krimpt hij dus ook een stuk. De benzine motor is een TSI bekend van de Audi: 3,0-liter V6 supercharger (290 pk). De TDI is naar verwachting een 3,0-liter Euro VI-diesel (240 pk). Daarnaast wordt gewerkt aan een hybride. Mede doordat de Touareg korter en lichter is, is deze een stuk zuiniger in verbruik. Daarnaast zorgt de nieuwe generatie motoren voor het terugdringen van de uitstoot. Zo wordt ook het milieu niet vergeten bij het nieuwe model.

De daadwerkelijke onthulling van de Touareg vindt plaats in het voorjaar 2010. Waarschijnlijk zal dit op de New York International Auto Show (in april) zijn, maar misschien neemt Volkswagen de SUV toch al mee naar de Autosalon van Genève. Naar verwachting komt de auto in de tweede helft van dit jaar bij de dealer te staan.