Maak kennis met de Mazda CX-80


10 jun 2024

Maak kennis met de Mazda CX-80

Mazda voegt met de CX-80 een zevenzitter toe aan het aanbod. De SUV is een maatje groter dan de CX-60 en wordt dit jaar beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Het is alweer een tijdje geleden dat er een Mazda zevenzitter beschikbaar was voor de Nederlandse markt. De nieuwe CX-80 wordt uitgevoerd met een plug-in hybride aandrijflijn met een vermogen rond de 327 pk. De standaarduitrusting van de Mazda CX-80 is als volgt: een pakket geavanceerde veiligheidsfuncties, Climate Control met en een groot touchscreen (12 inch). Het infotainmentsysteem is voorzien met draadloze Apple CarPlay en Android Auto™ en stembediening via Amazon Alexa.

Op de website van Mazda worden vooral de ruimte en de afwerking poëtisch uitgelicht als hoogtepunten van de CX-80: “De volledig nieuwe Mazda CX-80 Plug-in Hybrid is een adembenemend toonbeeld van Japans vakmanschap. Deze elegante SUV biedt drie rijen met maar liefst zeven stoelen en alles in deze ruime, veelzijdige auto is tot in de puntjes afgewerkt. In Japan wordt ruimte gezien als een schildersdoek. Een ruimte die je kunt vullen met plezier, uitstapjes met het gezin en avonturen.”

 

Zevenzitter

De stoelindeling van de Mazda CX-80 is al volgt: er kan gekozen worden voor 7 zitplaatsen met een derde zitrij of een 6-zitter met een tweede rij stoelen met genoeg ruimte voor een soort middenpad naar achteren (Homura en Homura Plus uitvoeringen). Ook kan er gekozen worden voor een zeszitter met middenconsole (Takumi Plus uitvoering). De tweede zitrij kan met een knop worden dichtgeklapt.

Wat betreft de bagageruimte, wanneer de derde zitrij neergeklapt is, blijft er meer dan genoeg ruimte over voor de nodige bagage. Wanneer de tweede zitrij ook nog wordt ingeklapt, is er rond de 1.971 liter bagageruimte beschikbaar.