Lucratieve autoregelingen voor energiezuinige auto


20 mei 2010

Lucratieve autoregelingen voor energiezuinige auto

Ruim een kwart (27 procent) heeft nog nooit gehoord van de vrijstelling van wegenbelasting (nihiltarief) voor sommige modellen die zeer weinig CO2 uitstoten. Bijna een kwart (23 procent) weet precies wat de regeling inhoudt. De regeling voor minder BPM (aankoopbelasting) voor energiezuinige voertuigen bleek voor 32 procent een onbekend fenomeen, terwijl een op de vijf (20 procent) weet wat deze inhoudt.

Om zo dicht mogelijk bij de bron te blijven hebben we onderstaand de links naar de uitleg van de belastingdienst opgenomen:

– Meer over vrijstelling van wegenbelasting (nihiltarief): klik hier
– Meer over minder BPM voor energiezuinige auto’s: klik hier

Wat betekent dit voor de zevenzitter:
Een energiezuinige auto wordt dus als volgt gedefinieerd: “een auto met een dieselmotor een maximale uitstoot 95 gram per kilometer heeft en voor een auto met een andere motor is de maximale uitstoot 110 gram per kilometer”. Vraag nu is of er zevenzitters zijn die aan deze voorwaarden voldoen! Helaas moeten we concluderen dat de huidig zuinigste benzine 7zitter, de Renault Grand Scenic, een uitstoot heeft van 135 gram per kilometer. Dus vooralsnog komt de zevenzitter niet voor de lucratieve regelingen in aanmerking, misschien dat de Prius MPV daar verandering in gaat brengen… We blijven dit onderwerp volgen en op deze site onder de aandacht brengen!!!

Bron: ANP