Lexus LM: als standaard zevenzitter of VIP bus?


23 apr 2019

Lexus LM: als standaard zevenzitter of VIP bus?

De Lexus LM is een busje met een gigantisch radiatorrooster. De technische basis is van de Toyota Alphard en wordt gecombineerd met een luxueuze aankleding, een aangepast comfortonderstel en een verbeterde geluidsisolatie. De LM is beschikbaar als zevenzitter met een klassieke configuratie die drie zitrijen telt, toch lijkt het erop dat Lexus de LM het liefst met vier zitplaatsen levert. De twee zitrijen achterin maken dan plaats voor twee captain seats, die verschillende verstelmogelijkheden combineert met een persoonlijke klimaatregeling.

Door een tussenschot wordt de bestuurderscabine gescheiden van de achterpassagiers die vervolgens kunnen spelen met een persoonlijk bedieningspaneel (met touch-screen) waarmee je alle comfort- en multimediatoepassingen stuurt en kan kijken op een multimediadisplay van 26 inch. Een koelkast houdt de champagne koud, terwijl rolgordijntjes voor de nodige privacy zorgen.

Zoals het een Lexus past, krijgt de LM 300h een hybride aandrijving (op basis van de 2,5 liter-viercilinder op benzine). Er zal ook ook LM 350 aangeboden worden, aangedreven door een 3,5 liter-V6. We zijn benieuwd hoe deze Lexus het in Azië zal gaan doen. Missen we iets doordat deze niet naar Europa komt?