Kleinere zusjes doen niet onder voor…


10 mrt 2010

Kleinere zusjes doen niet onder voor…

Vandaag sprak ik een zaken relatie en die had zijn Chevrolet verruild voor een C4 Picasso. Wat blijkt, de populariteit van deze wagen wordt grotendeels beinvloed door de aanwezigheid van een derde zitrij. En daar willen we bij 7-zitter graag meer over horen. De twee achterste stoelen zijn wel degelijk echte stoelen en je hebt er nog ruimte achter. Deze ruimte komt vooral omdat de Picasso geen aflopende daklijn heeft. Erg praktisch! De tweede zitrij van de zevenzitter bestaat uit drie aparte stoelen, welke in vele richtingen verschuifbaar en verstelbaar zijn.

Over het interieur zullen we onze persoonlijke voorkeur achterwege laten. Denk dat we volstaan met: veel bedieningsknoppen. Het dashboard dat in het midden geplaatst is, geeft heldere en beknopte informatie. Wel is er aandacht besteed op sfeerverlichting dat op de meer exclusieve modellen beschikbaar is. Zoals je op de foto’s kan zien heeft Citroën veel glas gebruikt en dat levert grote zichtbaarheid op. De bestuurder heeft door middel van de grote voorruit een aangenaam gevoel van overzichtelijkheid en daardoor het vertrouwen op een goede reis. Citroën heeft voor twee kleuren gekozen in het interieur. Het grootste deel is lichtbeige en in combinatie met de enorme licht hoeveelheid van de voor-, zij-, en dakramen ervaart men een zeer ruimtelijk gevoel.

Qua veiligheid heeft de CG4P alle troeven in huis voor de bescherming van uw passagiers en uzelf. Citroën heeft de belangrijkheid onderkent zeker gezien het feit dat er zeven mensen of grote zware lasten (Kofferruimte: 310-1760 l) vervoerd kunnen worden. Dat is beloond met een vijf-sterren Euro NCAP veiligheid cijfer: de Citroën Grand C4 Picasso is een van de veiligste auto’s op de weg. Actieve functies en hulpmiddelen die het rijden aan te passen aan uw behoeften, zoals een automatische parkeerrem, hill-start bijstand, cruise control met snelheidsbegrenzer en meerdere airbags zijn standaard.

De Citroen C4 Grand Picasso moet om de 2 jaar of 30.000 km terug naar de garage. De kosten voor een beurt kunnen hoger uitvallen als gevolg van de volledig synthetische olie vervanging die nodig is. Deze prijs is vergelijkbaar met de C-Crosser en Citroen C8. Hoewel ik weinig van emissies weet, heb ik gelezen dat die variëren van 140g/km CO2 op het 1.6 HDI diesel model Co2 195g/km of Diesel 2.0 HDI 16v Model. De CG4P is daarom een van de meest groene en zuinige 7 persoons auto die je kunt kopen! Dat neem ik dan voor waar…

Het goedkoopste model van een Citroen C4 Grand Picasso 7 persoons auto is vanaf € 26.690 incl. BTW/BPM of een leaseprijs vanaf € 545 p.m.. Met meer specificaties kun je maximaal besteden tot € 44.200, welke ik via de car configurator getest heb. Dan moet je wel de Grand C4 Picasso HDiF Ligne Bus EB6v, met Navigatie, Panoramadak en bagage beschermbak nemen. De modellen variëren van een 1.6 benzine tot een 2 liter diesel en de motoren worden als pittig en soepel ervaren. Al met al een complete wagen met comfortable rijeigenschappen.

De zeer ruime, praktische en comfortabele Citroen C4 Grand Picasso is een unieke wagen en een innovatieve nieuwe aanwinst op de compacte MPV markt. De pas onder de loop genomen 7-zitters Mazda 5 en Ford Grand C-Max hebben wel iets te vrezen lijkt mij…