KIA en Hyundai 7zitter rijden rond op WK2010 in Zuid-Afrika


15 jun 2010

KIA en Hyundai 7zitter rijden rond op WK2010 in Zuid-Afrika

Hyundai en KIA zijn sinds 1998 al aan elkaar gekoppeld in de Hyundai Kia Automotive Group. Deze groep is de grootste auto producent van Zuid-Korea (moeten vanavond tegen Brazilië). In Azië staan ze op nummer twee (Toyota is toch nog groter) en wereldwijd op nummer vier. In aanloop naar de wereldkampioenschappen van 2002 in Zuid-Korea (het kampioenschap waar Guus Hiddink zich onsterfelijk heeft gemaakt in en met Zuid-Korea) zijn ze een partnerschap aangegaan met de FIFA. Deze loopt in ieder geval tot de wereldkampioenschappen in Brazilië in 2014. De overdracht van de voertuigen voor deze editie van het WK vond plaats nabij het Soccer City stadion in Johannesburg, waar Oranje gisteren dus de eerste drie punten binnen haalde!

Hyundai
De Hyundai 7zitter modellen bestaan uit de Santa-Fe en de H300 personenbus. Jammer dat er geen nieuwe Traject meer te krijgen is anders had die er vast ook rondgereden. De Santa Fe was pas nog in het nieuws omdat het nieuwe model verkrijgbaar is en aanzienlijk goedkoper is dan zijn voorganger. Belangrijkste reden hiervoor is dat de CO2 uitstoot aanzienlijk is teruggedrongen. De Santa Fe kan optioneel uitgerust worden met twee volwaardige stoelen in de achterbak. Naast de Santa Fe rijdt ook de H300 rond in Zuid-Afrika. Deze valt al bijna meer onder het professionele personenvervoer en heeft mogelijkheden tot 9 personen.

KIA
Onder de KIA 7zitter inbreng is de volledig nieuwe Sorento. De ruimte op de tweede achterbank is gering, maar Hyundai biedt wel twee volwaardige stoelen. Daarnaast heeft KIA de Carens in het aanbod. Zoals bij (bijna) alle MPV’s zijn de achterste stoeltjes niet meer dan noodzitjes voor kleine kinderen. Wel valt op dat deze plekken bij de Carens gemakkelijk bereikbaar zijn. Daarnaast is de bagageruimte bij gebruik van de achterste stoelen zeer klein waardoor fotoapparatuur door de pers op schoot moet.

De voertuigen zullen van 11 juni tot 11 juli gebruikt worden voor het transport van FIFA-officials, maar ook voor VIP-gasten, scheidsrechters en medewerkers. De verschillende landenteams maken gebruik van zeer luxe uitgeruste Hyundai-bussen. De rechtsgestuurde bussen werden overigens speciaal voor dit event gebouwd.