Je kan ook een auto huren als je op vakantie gaat…


18 jun 2014

Je kan ook een auto huren als je op vakantie gaat…

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar een huurauto krijg je te maken met veel verschillende termen en voorwaarden, wat autohuur best een ingewikkeld product maakt. Zeker omdat het boeken van een huurauto voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid is. De website Cardelmar helpt je enorm bij de zoektocht naar een goedkope oplossing (en staat ook goed aangeschreven als je kijkt naar de ervaringen).

Bij het vergelijken van autohuur kijken de meeste mensen direct naar de prijs en dat is logisch. Belangrijker nog zijn de huurvoorwaarden en de verborgen kosten. Daardoor kan de uiteindelijke huursom namelijk een stuk hoger worden, ondanks die “lage prijs”. Onderstaand vijf tips om rekening mee te houden:

– Het eigen risico bij schade of diefstal en eventuele aanvullende verzekeringen

– De WA-verzekering is een verplichte verzekering bij verhuur en is inclusief dus betaal hier niet extra voor

Glas, banden, bodem, dak schade dekking is meestal niet standaard inbegrepen en kan ook niet altijd worden afgesloten. Let hier dus op bij het afsluiten en bepaal het risico wat je hierin wilt nemen.

Tankregeling is niet altijd even duidelijk en het maakt met de huidig brandstofprijzen nogal verschil of je de auto met een volle of lege tank kan inleveren. Let hier goed op en vul de tank ook zelf bij inleveren als dat afgesproken om eventuele extra servicekosten voor het aftanken te voorkomen.

– Overige verborgen kosten (toeslagen) bij het boekingsproces als creditcardtoeslag of boekingskosten. Ook deze kosten moet je eigenlijk optellen bij de huursom om tot een goede vergelijking te komen.

Ik hoop dat de tips je wat opleveren bij het boeken van een huurauto en wens je alvast heel veel plezier met deze opkomende vakantievorm…

Lees meer op de ANWB site: http://www.anwb.nl/vakantie/autohuur