In 2021 komt de Tesla model Y


6 apr 2019

In 2021 komt de Tesla model Y

Tesla breidt zijn aanbod uit met de Model Y. De Model Y wordt leverbaar als zevenzitter, met twee extra stoelen achterin. De achterbank bestaat uit drie losse stoelen, die los van elkaar versteld en omgeklapt kunnen worden. Het dashboard is overgenomen uit de Model 3 en is daarmee basic met het stuur en een 15 inch beeldscherm. Een glazen dak is standaard. Diverse onderdelen van de Model 3 en Model Y kunnen worden uitgewisseld.

De elektrische aandrijflijn is er in vier verschillende versies. Net als bij de Model 3 komen de Long Range-uitvoeringen als eerste op de markt. Twee daarvan beschikken over vierwielaandrijving middels een extra elektromotor en hebben dus ook meer vermogen. De reguliere Long Range-uitvoering is goed voor het grootste rijbereik, namelijk 540 kilometer. De snelste Model Y is de Performance-versie, met krachtigere elektromotoren die goed zijn voor een 0-100 km/u-acceleratie in slechts 3,7 seconden.

De Model Y is vanaf nu al te bestellen, je moet dan wel een aanbetaling doen van 2.000 euro. De standaarduitrusting van de Model Y omvat onder meer elektrisch bedienbare stoelen, een multimedia- en navigatiesysteem en het eerder genoemde glazen dak. De Nederlandse prijzen beginnen bij 56.000 euro. De productie voor de Europese markt start begin 2021. De goedkopere, Standard Range-uitvoering gaat een jaar later in productie.