Groter accupakket voor de Nissan Evalia e-NV200


28 feb 2018

Groter accupakket voor de Nissan Evalia e-NV200

De Nissan e-NV200 is leverbaar als bestelauto maar interessanter voor 7zitter uiteraard is de Evalia die standaard als zevenpersoonsvariant wordt geleverd.

  • Ruim 60 % grotere actieradius op enkele acculading dankzij nieuwe batterij – tot wel 280 km volgens NEDC-norm –
  • Geen beperkingen op gebied van laadcapaciteit ondanks groter rijbereik
  • Ontworpen om 100 % elektrische distributie voor Europese ondernemingen mogelijk te maken en luchtkwaliteit in stadscentra te helpen verbeteren
  • Beschikbaar als VAN en EVALIA (tot 7 zitplaatsen)
  • De Nissan e-NV200 heeft een vermogen van 80 kW (109 pk) en een koppel van 254 Nm.

Nissan e-NV200 in detail
Boordevol innovatieve technologie
De nieuwe 40 kWh-batterij van de elektrische Nissan e-NV200 vergroot het rijbereik tot 280 km volgens de NEDC-norm (onder voorbehoud van homologatie). Dit betekent een toename van ruim 60 % ten opzichte van de vorige generatie. Het stelt bestuurders in staat langer door te rijden, geholpen door het uitgebreide Europese CHAdeMO Quick Charging-netwerk.

De Nissan e-NV200 maakt gebruik van dezelfde batterijtechnologie als de nieuwe Nissan LEAF, die onlangs in Europa is geïntroduceerd. Ondanks de grotere capaciteit is het formaat van de batterij ongewijzigd. Klanten hoeven geen concessies te doen op het gebied van laadruimte en dat is cruciaal om emissievrije distributie op grote schaal interessant te maken.

Rijden in de e-NV200 is vrijwel geruisloos. Er zijn geen trillingen en mechanische geluiden afkomstig van de aandrijflijn en transmissie. Elektrische aandrijving met een onmiddellijke reactie, een hoog koppel en een zeer soepele acceleratie zorgt voor rustgevende en stressvrije ritten voor beroepschauffeurs en omwonenden.

De Nissan e-NV200 is echter meer dan alleen een 100 % elektrisch voertuig. Het is een mobiele power-unit met de mogelijkheid om te laden en ontladen (bi-directioneel laden). Hiermee kan het voertuig energie teruggeven aan het elektriciteitsnet, bijvoorbeeld om vraag en aanbod op lokaal niveau te stabiliseren met behulp van Nissans innovatieve Vehicle to Grid-technologie.

Ruim en veelzijdig
Er is keuze uit twee varianten: de e-NV200 Van en de e-NV200 Evalia. Beide modellen bieden een veelzijdig interieur waarin rekken, bakken en stoelen op verschillende manieren kunnen worden geconfigureerd. Tevens is de laadruimte van de e-NV200 eenvoudig toegankelijk dankzij de lage tildrempel van slechts 52 cm boven de grond.

De laadruimte biedt een inhoud van 4,2 m³, voldoende voor twee europallets en goed voor een belading van maximaal 751 kg. Met wijd openslaande achterdeuren en schuifdeuren aan weerszijden is de e-NV200 eenvoudig en snel te beladen. Door de rugleuning van de voorste passagiersstoel neer te klappen, ontstaat aan handig tafeltje, terwijl binnen handbereik van de bestuurder veel bergvakken te vinden zijn.

De Nissan e-NV200 Evalia is ideaal voor personenvervoer. Het is momenteel de enige volledig elektrisch aangedreven zevenzitter op de Europese markt en zeer interessant voor taxi- en shuttlediensten. Dankzij het veelzijdig in te delen passagierscompartiment is er ook volop ruimte voor bagage of gereedschap.

Mobiel kantoor dankzij verbeterde functies en connectiviteit
Afhankelijk van de uitvoering wordt de Nissan e-NV200 geleverd met tal van innovatieve voorzieningen, zoals een geïntegreerd navigatiesysteem, een achteruitrijcamera, Bluetooth-connectiviteit en Intelligent Key. Het navigatiesysteem oogt beter en is prettiger in gebruik dankzij de nieuwe software en interface.

De NissanConnect EV-app helpt bestuurders om optimaal gebruik te maken van de e-NV200 door ritten beter te organiseren. Via de smartphone, tablet of computer kunnen gebruikers snel een eenvoudig informatie over het laadniveau en de laadstatus bekijken en op afstand de klimaatcontrole instellen (via de app of web-portaal You+Nissan). Alle informatie op het gebied van laadstatus en energieverbruik wordt ook weergegeven op het instrumentenpaneel in de e-NV200.