Groot en goed: de nieuwe Toyota Prius+


30 okt 2015

Groot en goed: de nieuwe Toyota Prius+

De meeste verandering heeft de Toyota Prius+ in zijn uiterlijk ondergaan. De ondergrille aan de voorkant is voortaan zwart, en er zit een diffuser aan de achterzijde. Bovendien zijn de LED-koplampen aangepast en heeft het Toyota-logo op de neus een prominentere plek gekregen. In het interieur van de auto zijn nieuwe materialen, chromen accenten en een vernieuwde lay-out van het instrumentarium te vinden. Op de tweede rij heeft de Toyota Prius+, net als zijn voorganger, drie individueel verschuifbare stoelen, zodat je makkelijk bij de derde rij kunt komen. Door de geringe beenruimte is de derde rij vooral geschikt voor kinderen, net zoals dat bijvoorbeeld bij de BMW 2 Gran Tourer het geval is.

Zuinige en betrouwbare auto
Door de combinatie van een benzine- en een elektromotor geldt de Toyota Prius al jaren als zeer zuinige auto. Het gemiddelde brandstofverbruik ligt tussen de vier en de vijf liter per honderd kilometer. Zodra je harder dan 90 km/h rijdt, wordt de benzinemotor automatisch ingeschakeld. Kenmerkend is de naadloos werkende schakeling tussen de beide motoren. Het gelijkmatige, glijdende rijgevoel wat daarbij hoort wordt bij testritten, afhankelijk van het karakter van de chauffeur, als fijn of als hinderlijk ervaren.

Niet alleen de uitstraling van de Toyota Prius is solide, de auto geldt ook als één van de beste als het om betrouwbaarheid gaat. Volgens het Duitse testbedrijf TUV lag de eerdere versie van het model ver voor op de concurrentie. Ook de ANWB noemde de Prius 2 één van de allerbeste auto’s die er te koop zijn. Desondanks is het belangrijk om de Prius goed te onderhouden. Bij de zevenzitter staat door het gewicht vooral het onderstel onder druk, waardoor u de veren en de schokdempers, maar bijvoorbeeld ook de wiellagers af en toe moet laten controleren. Als ze aan vervanging toe zijn vindt u op een website als deze nieuwe onderdelen.