Gewoon met z’n vieren op de achterbank met de Multimac


7 mei 2010

Gewoon met z’n vieren op de achterbank met de Multimac

Leverancier

De Multimac wordt geleverd door een geleverd door een bedrijf in de UK. Dit bedrijf levert ook in Nederland en kan ondersteuning bieden bij de installatie. Volgens mij komt “de bedenker en maker van de Multimac zelf” dan gewoon uit Engeland het ding langsbrengen en gelijk in je auto schroeven indien nodig. De Multimac past direct in de meeste modellen auto’s. De Multimac zit dan onder de zitting vast aan de bevestiging van de autogordels dus aan het chassis van de auto. Voor bepaalde auto’s wordt een speciale bevestiging geleverd die de Multimac aan de vloer van de auto vastzet. Hij is leverbaar met drie of vier zitplaatsjes, vanaf de 1200 serie is het er eentje met vier! Bekijk hier een tutorial van de Multimac. Op hun website is meer informatie te lezen over dit product. Tussen de regels door lees je dat het toegestaan is in Europa en voldoet aan de geldende regels (zou ik voor de zekerheid toch nog even checken voordat je er eentje besteld). Denk wel bij het installeren aan je inzittenden verzekering en zorg ervoor dat de extra passagier verzekerd is.

Installeren

Het installeren is heel eenvoudig valt te lezen op de site GrootGezin. Francisca schrijft daar: “Het plaatsen was eigenlijk zo gepiept, Rene heeft van te voren de auto nog helemaal schoongemaakt wat eigenlijk het meeste tijd in beslag nam. Er zijn 2 moeren in de auto vervangen voor 2 ringen waar nu de veiligheidsgordels aan vast zitten en nu ook de Multimac. De volledige gebruiksaanwijzing staat ook op de website van de Multimac. Vandaag hebben we ons eerste ritje gemaakt naar de speeltuin.

Eigen ervaring

“Alle kinderen passen er in, we krijgen straks een extra bevestiging voor de gordel zodat iedereen straks de normale gordel kan gebruiken. Dit biedt ook de mogelijkheid om een volwassene te vervoeren . De bevestiging is alleen nog niet officieel goed gekeurd maar zodra dat rond is krijgen we er een! En omdat we de eersten zijn in Nederland en de Multimac een beetje moeten showen hebben we 2 hoofdsteunen er bij gekregen! De kinderen zitten vast met een 5 puntsgordel wat heel veilig is. Het enige nadeel voor de grotere kinderen is dat ze echt vast zitten, de gordel geeft niet mee wat wat lastig is als ze wat laten vallen.”

Of je auto geschikt is kan je controleren op de website van Multimac. Bijvoorbeeld de toch niet zo heel ruime Opel Corsa is op deze manier om te toveren tot een zeszitter. Ik denk voor mijn gezin geen geschikte oplossing want ik ben bang dat het er niet rustiger op wordt op de achterbank. Ik ben nu net zo blij dat al die kleine mannetjes niet meer de hele tijd tegen elkaar en aan heb zitten!

Heeft uw ervaringen met de Multimac, zoekt u er één of hebt u een exemplaar te koop? Laat het hieronder weten!


<a href="https://www.mijnautoonderdelen.nl/onderdelen/?tt=21003_810775_392417_&amp;r=" target="_blank" rel="sponsored nofollow"><img style="margin: 0 auto 30px auto;" src="https://ti.tradetracker.net/?c=21003&amp;m=810775&amp;a=392417&amp;r=&amp;t=html" width="468" height="60" border="0" alt="" /></a>


Lees verder over: