Fiat presenteert de nieuwe Fiat Freemont (7zitter)


25 jan 2011

Fiat presenteert de nieuwe Fiat Freemont (7zitter)

De MPV of misschien beter een cross-over is 4,89 meter lang en 1,88 meter breed. De hoogte bedraagt 1,72 meter. Ten opzichte van de Journey beschikt de Freemont over nieuwe bumpers, grille plus LED achterlichten. In het nieuwe interieur is gebruik gemaakt van ‘soft touch’ materialen wat een aanzienlijk verschil is met de Dodge. Het dashboard is opnieuw ontworpen en kenmerkt zich door chroomelementen, een hertekende middenconsole en een innovatief infotainment systeem met groot kleuren touch screen.

De Freemont heeft een ruim interieur, mede dankzij de grootste wielbasis in zijn klasse (2,89 meter). De 7 zitplaatsen (verdeeld over 3 zitrijen) zijn alle, mede dankzij de tot 90 graden te openen portieren, volgens Fiat eenvoudig benaderbaar. De stoelen op de achterste rij kunnen in een simpele beweging eenvoudig in de vloer opgeborgen worden. De verbeterde ergonomische stoelen zijn allen hoger gepositioneerd. De stoelen op de derde en tweede rij staan wat hoger dan die op de eerste zodat alle inzittenden maximaal zicht naar buiten hebben. Er zijn diverse opbergvakken aan boord en de bagageruimte (met vlakke laadvloer) heeft een maximale capaciteit van 1.461 liter.

Onder de motorkap van de Freemont ligt in eerste instantie een 2.0 MultiJet diesel met 140 of 170 pk. Die motor zal zijn gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak en louter de voorwielen aandrijven. In een later stadium zal de Freemont ook leverbaar worden met AWD, automaat en een 3.6 Pentastar V6 met 276 pk.

Overigens heeft Fiat nog geen foto’s van het interieur vrijgegeven maar dat zal tijdens de autoshow van Genève snel veranderen.