Facelift voor Chrysler Grand Voyager


17 sep 2010

Facelift voor Chrysler Grand Voyager

Parkeer je de vernieuwde MPV naast het oude exemplaar, dan zie je een iets kleinere herontworpen grille, andere bumpers, een gewijzigde motorkap, hertekende achterlichtunits en een achterklep met daarom een wagenbrede chroomstrip. Onder de motorkap ligt een nieuwe benzinemotor: de 3.6 V6 met 283 pk. Deze komt in de plaats van de 3.3 en 3.8 V6.

Interieur
Binnenin zorgt Chrysler voor een compleet nieuw dashboard met een fraai instrumentarium en een stuurwiel waarop bedieningsknoppen voor de radio, cruisecontrole, telefoon en andere functies zijn opgenomen. Daarnaast is het bedieningspaneel voor het ventilatiesysteem opnieuw ontworpen. Tevens is de geluidsdemping, de materialen van de stoelen en de deuren verbeterd. De Stow ’n Go-stoelen, die je helemaal in de vloer kunt klappen, winnen volgens Chrysler aan comfort. Met één beweging heb je voortaan toegang tot de derde zitrij. Ook qua snufjes zijn er enkele nieuwigheden, zoals een systeem dat de bestuurder waarschuwt voor auto’s in de dode hoek.

Planning
De vernieuwde Town & Country staat in het laatste kwartaal van 2010 bij de dealers in Amerika. Verwacht wordt dat Lancia deze auto volgend jaar adopteert om de Phedra te vervangen, maar voorlopig is dat nog altijd niet officieel.