Facelift Nissan Pathfinder


23 feb 2010

Facelift Nissan Pathfinder

De motor
Er is een nieuwe 3.0 liter V6 dieselmotor beschikbaar, die goed is voor 238 pk en een koppel van 550 Nm. Daarnaast is ook de bestaande 2.5 liter dCi motor aanzienlijke verbeteringen ondergaan. Het vermogen is met 19 pk toegenomen tot 190 pk en de koppel met 47 Nm tot 450 Nm. Daarnaast is het verbruik aanzienlijk teruggedrongen wat de auto interessanter maakt voor ons Europeanen. Het verbruik is met 1,4 l/100 km teruggedrongen tot 8,4 l/100 km (de handgeschakelde versie) en de CO2-uitstoot met 40 g/km gedaald naar 224 g/km. Met trekhaak trekt zwaarste motor van de Pathfinder met gemak een aanhanger van 3.500 kg.

Het interieur
Binnen in de auto zijn de aanpassingen goed te merken. De middenconsole is vernieuwd en de knopjes voor het bedienen van de airco, audio en navigatie zijn aangepast. Wat met name opvalt is het gebruik van meer hoogwaardige materialen. Dit komt bijvoorbeeld ook tot uitdrukking in de nieuwe bekleding voor de zeven stoelen. Kortom de kwaliteit en de afwerking zijn aanzienlijk verbeterd.

De exterieur
De voornaamste wijziging aan de buitenkant zit in het front. Dit komt tot uitdrukking in een compleet nieuwe grille en ook een nieuw ontworpen voorbumper. Ook de achterbumper is licht bijgewerkt. Daarnaast wordt ingezet op nieuw ontworpen lichtmetalen wielen en is de Pathfinder in meerdere kleuren beschikbaar.

In Genève wordt de Pathfinder officieel gelanceerd en half april zal deze in de showroom verschijnen. Ook de Nissan Patrol ondergaat veranderingen alleen heeft Nissan er voor gekozen dat de nieuwe Patrol niet naar Europa gaat. We moeten het dus doen met de Pathfinder en de Navara. Ben benieuwd naar gebruikerservaring!