En daar is officieel de Opel Zafira Tourer


18 mei 2011

En daar is officieel de Opel Zafira Tourer

De Opel Zafira Tourer beleeft zijn wereldpremière tijdens de 64e Internationale autosalon van Frankfurt, 15 tot 25 september 2011. Nog voor de jaarwisseling staat de MPV bij de vaderlandse dealers.

De term ‘Tourer’ verwijst naar een grote sprong voorwaarts: met een ingrijpend vernieuwd Flex7-zitsysteem vestigt de derde generatie van de compacte MPV van Opel nieuwe normen inzake veelzijdigheid en kwaliteit. De metamorfose gaat echter verder dan de verbeterde moduleerbaarheid in het interieur: de complete Zafira-ervaring kreeg een upgrade. Om nog meer ontspannen te rijden, beschikt hij over tal van hoogwaardige noviteiten zoals een verfijnd design, een luchtige interieursfeer, een opgewaardeerd chassis en innovatieve technologieën die het comfort en de veiligheid ten goede komen. De referentie op het gebied van flexibiliteit voor de passagiers achterin. Toen hij in 1999 werd gelanceerd, was de Opel Zafira niet alleen de eerste zevenzitter in zijn klasse, hij vestigde ook nieuwe normen met een volledig geïntegreerde interieurflexibiliteit. Dat hield in dat men nooit zware stoelenstoelen hoefde te verwijderen om ruimte te creëren. Sinds 1999 bracht Opel in Europa meer dan 2,2 miljoen exemplaren van de twee Zafira-generaties aan de man.

Optioneel biedt Opel een Lounge Seating-systeem aan, dat de passagiers op de tweede zitrij het gevoel van een limousine moet geven.

Opel noemt nog geen afmetingen, maar verklapt wel dat de wagen op een bodemsectie staat met toegenomen wielbasis en spoorbreedtes. De afstand tussen de voor- en achteras bedraagt 2,76 meter, een plus van 5,7 cm. De voorste wielen staan 9,6 cm verder uit elkaar, de achterste exemplaren nog altijd 7,8 cm. De vooras ontleent de ruimtewagen van de Insignia, de achteras van de Astra. Voor het eerst is het FlexRide-onderstel verkrijgbaar, waarbij de chauffeur keuze heeft uit de niveaus Standard, Tour en Sport. Om het de bestuurder verder te veraangenamen, voorziet Opel in enkele technische systemen. De lijst vermeldt adaptieve cruise control, Collision Mitigating Braking (automatisch afremmen), Lane Departure Warning (geeft signaal wanneer onbedoeld van rijstrook wordt gewisseld), verkeersbordenherkenning, dodehoeksignalering en een inparkeersysteem.

Op motorisch vlak start Opel met twee diesels van 2,0 liter (130 en 165 pk) en twee 1.4 Turbomotoren (120 en 140 pk).

Nu wordt het wachten op de prijzen…