Eindelijk een opvolger van de Kia Carnival


3 apr 2014

Eindelijk een opvolger van de Kia Carnival

Het heeft lang geduurd, maar de Kia Carnival krijgt eindelijk een opvolger. Van de Carnaval zijn twee generaties uitgebracht. De eerste generatie Carnival, geïntroduceerd in 1999, had een 3,5 liter V6-motor die 195 pk leverde. De auto was uitgerust met een automatische vijfversnellingsbak, en was in vergelijking met zijn concurrenten wat spartaans uitgevoerd; zo had de auto geen navigatiesysteem, achteruitkijkcamera e.d. Daarnaast was de auto ten opzichte van zijn concurrenten wat dorstiger.

De tweede generatie werd geïntroduceerd in 2005 en is 12 centimeter korter dan zijn voorganger en komt daar qua afmetingen dicht in de buurt van de Europese MPV’s en Amerikaanse vader van het segment: de Chrysler Voyager. De tweede generatie Carnival heeft veel weg van de Voyager. Bovendien biedt Kia op verschillende markten een verlengde Carnival aan, zoals ook de Renault Espace (Grand Espace) en de Chrysler Voyager (Grand Voyager) er een hebben. In Europa biedt Kia echter enkel de gewone Carnival aan.

In 2007 is de levering van de Carnival in Nederland beëindigd. Als alternatief levert Kia de Carens die met maximaal zeven zitplaatsen verkrijgbaar is.