Eindelijk een 7zitter aangeschaft!


6 feb 2010

Eindelijk een 7zitter aangeschaft!

Na één proefrit kan je er nog niet heel veel over zeggen en de gebruikerservaring moet nog komen en zal ik zeker op deze site opnemen. Nu reed deze Espace in de proefrit wel fantastisch. Het is er eentje uit 2005 met 103.000 km op de tellen dus de kop is er af. De 2.0 16V Turbo motor staat aangeschreven als de beste en betrouwbaarste motor van deze Espace serie. Met name de diesel en de automaat wil nog wel eens problemen geven. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat als de motor na 100.000 km geen noemenswaardige problemen heeft gekend dat het een prima motor moet zijn. Achter het stuur zit je als een prins op je troon… Lekker hoog met een prachtig dashboard voor je. Heel veel elektronica! De punt kan je niet echt goed zien dus het gevoel van hoeveel er voor je zit moet nog gaan groeien. Het is even wennen aan het starten met de startknop en het feit dat er geen handrem inzit, tenminste wij hebben hem niet kunnen vinden (gaat automatisch volgens mij). Daarnaast moet je even wennen aan de zesde versnelling en die niet vergeten te gebruiken.

Achterin heb je een zee van ruimte. De auto die ik gekocht heb is voorzien van vier stoelen, dus niet eens een zevenzitter maar een zeszitter. Door het railsysteem in de vloer kan je variëren met de stoelen. Je kan kiezen voor een 2-3-1 of een 2-2-2 opstelling. Geeft heel veel flexibiliteit. Daarnaast kan je een extra stoel aanschaffen waardoor het een volwaardige 7zitter is! Achter de laatste stoelen hou je redelijke laadruimte over. We hebben even getest met de kinderwagen en die past er nog best in (als de achterste twee stoelen niet helemaal naar achteren zijn geschoven). Al met al lijkt het een hele goede aankoop… De praktijk moet het uit gaan wijzen dus wordt vervolgd.

Het autobedrijf waar ik gekocht heb heeft de auto al van de site gehaald dus moeten jullie het voor nu even doen met mijn eigen en enige foto die ik heb gemaakt… De rest moet je er maar even bij denken of kijken naar de uitvoeringen pagina: http://www.7zitter.nl/modellen/model/renault-grand-espace