Een bijzondere 7zitter: de Land Rover 90


9 aug 2012

Een bijzondere 7zitter: de Land Rover 90

De Land Rover Defender (de naam zoals we hem nu kennen) werd geïntroduceerd in 1983. In 1983 was de naam van het model de Land Rover One Ten, een naam die de 110-inch (2.800 mm) lengte van de wielbasis weerspiegeld. De Land Rover Ninety, met 93-inch (2.362 mm) wielbasis, en Land Rover 127, met 127-inch (3.226 mm) wielbasis, al snel gevolgd. Het nummer werd gebruikt in reclame, handboeken en handleidingen, en de voertuigen voerde ook badges boven de grille met de tekst “Land Rover 90” of “Land Rover 110”. De 90 en 110 vervingen daarmee de vroegere Land Rover Series. Land Rover had in die tijd naast de Defender alleen de Range Rover in productie. In 1989 werd door Land Rover een derde model in productie genomen aansluitend op de andere twee: de Land Rover Discovery.

Om mogelijke verwarring te voorkomen werden in 1991 de 90 en 110 omgedoopt tot de `Defender 90` en `Defender 110`. De naam Defender was geboren! Deze naamswijziging ging gepaard met een drastische aanpassing in het model met name gericht om de terreinwagen ook op de weg comfortabel te maken. Dit model werd pas in 2007 opgevolgd door de volgende generatie Defenders waarbij met name de uitstoot en veiligheid aanzienlijk werd aangepakt. Dit is de Land Rover Defender zoals we hem nu kennen.

Neemt niet weg dat er nog steeds echte Land Rover 90’s te krijgen zijn. Een echte klassieker die gezien zijn leeftijd in de old-timer regelingen valt. Deze is geschikt voor 7 personen namelijk drie voorin en vier achterin op bankjes die dwars in de auto zitten. Het zal niet echt een tourauto zijn maar als je hierin de kinderen naar school brengt ben je wel een bezienswaardigheid. Daarnaast heeft deze auto geweldig veel kracht en kan je er uitstekend mee uit de voeten op wat ruiger terrein!

Er staat er op het moment van schrijven dus eentje te koop bij Auto Hoogeveen in Hoogeveen voor € 5.950 dus ben je door dit artikel geïnteresseerd dan is dit wellicht een optie (foto’s bij dit artikel zijn ook van deze auto). Auto Hoogeveen schrijft hier het volgende bij: “Motor loopt als een zonnetje en start altijd. Chassis, deuren, rear crossmember, outriggers zijn in goede staat. Recent voorzien van nieuwe distributieriem. Auto rijdt en schakelt perfect. Recent voorzien van 5 nieuwe banden. Ideale auto voor off-road liefhebbers, uitermate geschikt dagelijks gebruik. Auto is voorzien van Nederlands kenteken en nieuwe LHD komlampen. Auto staat als personenauto met 7 zitplaatsen, juiste motorvermogen “83kW” en 3500 kg trekgewicht op kenteken. Auto is helemaal rijklaar met APK t/m 1 maart 2013.”. Voor meer informatie ga naar: Auto Hoogeveen.