Derde generatie Citroën Berlingo


19 feb 2018

Derde generatie Citroën Berlingo

Lange versie
De achterstoelen kunnen onafhankelijk van elkaar worden neergeklapt en/of weggeklapt. De achterruit kan nog steeds apart worden geopend en het multifunctionele dak blijft in de catalogus staan. De veelzijdigheid van de auto wordt nog versterkt door de twee beschikbare formaten (4,40 en 4,75 meter) met een wielbasis van respectievelijk 2,78 en 2,97 meter en door de keuze tussen 5 of 7 zitplaatsen. De lange versie biedt een koffer van 1.050 liter, tegenover 775 liter voor de korte. De naar voren geschoven voorruit vergroot bovendien de ruimte aan boord en overal in het interieur zijn bergvakken te vinden tot 186 liter groot.

2 motoren, 5 vermogens
In de neus biedt Citroën de keuze tussen verschillende versies van de 1.2 PureTech en de 1.5 BlueHDI. Op benzine haalt hij vermogens van 110 en 130 pk, op diesel kiest de klant tussen 75, 100 en 130 pk. Beide 130 pk-versies worden geleverd met een achttrapsautomaat (optie op de diesel). Het merk met het visgraatlogo geeft daarentegen nog geen details over de CO2-uitstoot

Rijhulpsystemen
Dankzij de EMP2-architectuur en de elektrische stuurbekrachtiging zou de bestelbreak een levendiger rijgevoel geven. Het gewicht is geoptimaliseerd terwijl de achterwielophanging is aangepast aan een hoog nuttig laadvermogen. Er is een brede waaier aan moderne rijhulpsystemen beschikbaar, met onder meer het Grip Control (voor meer trekkracht op gladde of beweeglijke ondergrond), een adaptieve snelheidsregelaar, een achteruitrijcamera met ‘vogelperspectief’, een automatische parkeerassistent of stabiliteitscontrole voor een aanhangwagen.

Connectiviteit
Om tegemoet te komen aan de wensen van gezinnen (en dan vooral van de jongeren op de achterbank) pakt de Citroën Berlingo uit met heel wat connected oplossingen. Naast de draadloze lader voor smartphones volgens Qi-standaard biedt de bestelbreak nog een aanraakscherm van 8 duim met duplicatie van je apps (MirrorLink, Android Auto en Apple CarPlay). Dit zwevende scherm wordt ook gebruikt door het geconnecteerde navigatiesysteem met TomTom Traffic. Voor avontuurlijke gezinnen duikt ook deze keer weer het ‘allewegenpakket’ XTR op. De Citroën Berlingo beleeft zijn werelddebuut naast de Peugeot Partner op het salon van Genève (8-18 maart). Hij komt in de tweede helft van 2018 op de markt.