Definitief geen suicide Meriva deuren voor nieuwe Zafira


18 mei 2010

Definitief geen suicide Meriva deuren voor nieuwe Zafira

Opel zegt over de FlexDoors: “bij een vijfzitter extra instapgemak oplevert, omdat de passagiers dan niet worden gehinderd door een in de B-stijl scharnierende achterdeur”. De Opel-medewerker gaf tegelijk aan dat bij een zevenzitter “weer andere zaken om de hoek kijken”. De toegankelijkheid naar de derde rij zou er volgens Opel-ontwerpers weleens moeilijker door kunnen worden. De sterke C-stijl, waarin alle bevestigingspunten voor de deuren moeten komen, zou mogelijkerwijs niet ver genoeg naar achteren kunnen worden gezet.

Opel brengt de Zafira vermoedelijk volgend jaar (2011) op de markt. Op de autosalon van Parijs, oktober 2010, zal naar verwachting de onthulling plaatsvinden.

Zoals in een eerder artikel al beschreven zal de nieuwe Zafira beschikken over het Flex7-systeem wat de eerste generatie tot een succes maakte. Dankzij het flex7-systeem kan de Zafira in enkele seconden worden omgebouwd van een personenauto met zeven zitplaatsen tot een bestelwagen met een maximumcapaciteit van 1700 liter. De nieuwe Zafira komt op het platform van de Opel Astra te staan. De Opel Astra is flink gegroeid, dus mogen we verwachting dat ook de Zafira in lengte en breedte toe gaat nemen.

Bron: Autovisie