De top 10 zevenzitters


6 feb 2015

De top 10 zevenzitters

1. Ford Grand C-Max (1.702)
De Ford Grand C-Max is zowel in bezoeksgedrag als in de verkoopcijfers de absolute aanvoerder van deze lijst. Of het nu komt door de praktische schuifdeuren of de prettige rijervaring of maken al deze facetten de Ford Grand C-Max tot een mooie complete gezinsauto. Maar deel ook jouw gebruikerservaring via deze link: Klik hier.

2. Toyota Prius Wagon (165)
De enige plug-in hybrid in de lijst in de Toyota Prius Wagon. Op basis van de gebruikerservaringen ook niet zo gek. Wordt veel positiefs geschreven over zowel de rij-ervaring als de ruimte.

3. Chevrolet Orlando (6)
Wat bij de Chevrolet Orlando opvalt is dat de verkoopcijfers enorm tegenvallen en er in 2015 slechts 6 Orlando’s zijn verkocht. Hoe kan het zo zijn dan dit model wat in 2011 zo succesvol is gestart nu zo hard valt? Toch blijft in de top 10 meest bekeken modellen deze toch hoge ogen gooien op 7zitter.nl.

4. Citroen C4 Picasso (976)
Een stabiele in zowel de bezoekersaantallen als de verkopen is de Citroen C4 Picasso. Enigszins vergelijkbaar met de Ford C-Max en de Renault Grand Scenic uit deze lijst qua ruimte.

5. Volvo XC90 (27)
Dit is de eerste SUV in de top 10, eentje die in 2014 regelmatig in het nieuws was met als toppunt de introductie van de plug-in hybrid. Die plug-in hybrid zal gezien de bijtelling vast positieve invloed hebben om de verkoopcijfers in 2015.

6. Ford S-Max (323) en 7. Ford Galaxy (236)
Nummer 6 en nummer 7 lijken wel heel veel op elkaar. Bij elkaar goed voor 559 verkopen in het afgelopen jaar. Solide en sterk zouden we deze auto’s willen typeren.

8. Renault Grand Scenic (808)
Vrij onderaan in de lijst staat de Renault Grand Scenic terwijl deze het toch heel aardig doet in de verkoopcijfers, want qua verkoopcijfers zou deze auto op 3 moeten staan. Misschien dat Renault wel de meest trouwe klanten heeft die niet veel onderzoek doen maar direct naar de dealer gaan om zaken te doen…

9. Audi Q7 (47)
De tweede SUV in het lijstje is niet heel verwonderlijk de Q7. In vergelijking met de XC90 heeft de Q7 het beter gedaan qua verkoopcijfers. Ook de Q7 is recentelijk in het nieuws geweest met de introductie van een nieuw model en lijkt af te stevenen op een toch aanzienlijk zuinigere e-tron uitvoering waardoor je toch steeds ietsje milieuverantwoorder in een SUV kan rijden! Sterker nog deze e-tron ga je rijden met een bijtelling van 7%!

10. Volkswagen Caddy (217)
Dat de Caddy in de top 10 staat is wel een interessante omdat dit qua type toch echt een heel andere auto is. Er is doorgaans niet veel aandacht voor de Caddy, dit is een signaal om daar eens verbetering in te brengen. Daarom roep ik alle Caddy rijders op om hun ervaring hier te delen!

We hebben de bovenstaande top 10 ook in de poll van deze maand gezet dus geef daar jouw nummer 1 aan…

Note: Verkoopcijfers op basis van opgave BOVAG