De nieuwe zevenzitter van Subaru heet Ascent


18 apr 2017

De nieuwe zevenzitter van Subaru heet Ascent

Het Japanse merk lijkt een Amerikaanse naam gekozen te hebben voor dit nieuwe model die met een beklimming, helling of steilte te maken heeft. Grootse plannen dus voor de Noord Amerikaanse markt want dat is waar het model als eerste uitkomt. Zoals alles in Amerika dus groot, groter, grootst. Trump zal blij zijn met de SUV, want het model zal in de Amerikaanse Subaru-fabriek van de band rollen en dus banen creëren. Vanaf 2018 lanceert Subaru de Ascent op de Noord-Amerikaanse markt.

Nieuwe boxermotor
Inmiddels is ook een en ander bekend geworden over de techniek. Onder de kap ligt een nieuwe 2.4-liter viercilinder turbomotor. Die viercilinder is in Subaru-traditie een boxermotor. De brandstofsoort wordt er niet bij genoemd, maar met de Amerikaanse markt als afzetgebied ligt benzine voor de hand. De aandrijving gaat naar alle vier de wielen.

Captain’s chairs
Opvallend is de zitplaatsverdeling in het interieur. Op de achterste, derde zitrij moet drie man plaatsnemen, terwijl op de tweede zitrij twee zogenaamde captain’s chairs zijn te vinden. Hoewel niet alles garandeert in de productieversie terechtkomt, valt op dat het dashboard veel digitale schermen bevat. Ook de bediening van de ramen gaat via touchscreens.