De nieuwe Touran van Volkswagen is flink gegroeid


4 mrt 2015

De nieuwe Touran van Volkswagen is flink gegroeid

De derde zitrij is optioneel. De Touran heeft een Fold-Flat-systeem, waarbij de tweede en eventuele derde zitrij volledig in de bodem kunnen worden weggeklapt waardoor een enorme laadruimte ontstaat. Ondanks de toegenomen lengte weegt de Touran 62 kg minder dan de huidige generatie. Dat lagere gewicht en een nieuw motorenpalet zorgen voor een gemiddeld verbruik dat tot 19 procent lager is dan voorheen.

De motoreren bestaat uit drie benzine- (1.2 TSI (110 pk), 1.4 TSI (150 pk) en 1.8 TSI (180 pk)) en drie dieselmotoren (1.6 TDI (110 pk), 2.0 TDI (150 pk), 2.0 TDI (190 pk). De zuinigste versie, de 1.6 TDI met DSG, verbruikt 4,1 l/100 km.

De nieuwe Touran heeft een chique grille en een herkenbaar design, dat keurig aansluit bij dat van de andere Volkswagens. Het dashboard oogt massief en is voorzien van de nodige glimmers. Veel hoogglans zwarte panelen geven de Touran van binnen een hoogwaardige uitstraling. Zoals altijd bij Volkswagen is het geheel goed afgewerkt. Nieuwigheden voor de Touran zijn een Air Climatronic met drie zones, een elektrisch te openen kofferklep en ledkoplampen.

De nieuwe Touran beleeft z’n publieksdebuut op de salon van Genève. In september verschijnt de auto bij de dealers. Het beste nieuws is de prijs. Want hoewel de nieuwe Touran 13 centimeter langer is dan het uitgaande model, blijven de prijzen nagenoeg gelijk. De definitieve prijsspecificaties worden in mei bekend gemaakt, de auto komt in september op de markt.