De nieuwe elektrische zevenzitter van Skoda: Vision 7S


27 okt 2022

De nieuwe elektrische zevenzitter van Skoda: Vision 7S

In navolging van Mercedes-Benz (EQ-serie), Volkswagen (ID-serie) en Tesla komt nu dus ook Skoda met een elektrische zevenzitter SUV. Dit is geen verrassing gezien de productie van andere elektrische Skoda modellen (iV-serie). De conceptvariant van dit model heet de Vision 7S. Of dit model daadwerkelijk leverbaar zal worden als zevenzitter is nog niet zeker. In het conceptmodel zijn 6 stoelen aangebracht en een kinderzitje; daarmee is het natuurlijk geen volwaardige zevenzitter. De opties zijn er wel om het model met zeven zitplaatsen te gaan produceren. Dit zou opzienbarend zijn, want veel zevenzitters heeft Skoda nog niet in productie gehad. De Kodiaq is vooralsnog de enige Škoda met 7 zitplaatsen.

De Vision 7S komt ergens tussen nu en 2026 op de markt.Er zullen daarnaast twee volledig elektrische Škoda´s verschijnen. De Vision wordt 5,02 meter lang, 1,94 meter breed en 1,89 meter hoog. Het model is hiermee een stukje groter dan de Kodiaq. De Vision zou een actieradius krijgen van ongeveer 600 km.

Skoda zegt zelf over het design: “De Vision 7S is het eerste model met Škoda’s nieuwe ‘Tech-Deck’-gezicht. Kenmerkend is de grille, die aanzienlijk platter en breder is geworden. Op de hoeken staan smalle, rechtopstaande koplampen, die samen met de ver in de voorschermen doorgetrokken dagrijverlichting een T-vorm hebben.”

Een detail is verder nog dat het omgekeerde dakje op de S van Škoda verwijderd is. Hiermee wil Škoda waarschijnlijk een wat meer universele uitstraling creëren.

De volledig elektrische zevenzitter heeft een minimalistisch en functioneel interieur, met een vlak en breed dashboard, afgevlakt stuurwiel en een centraal vrijstaand verticaal touchscreen.


Lees verder