De elektrische zevenzitter van W Motors


1 sep 2016

De elektrische zevenzitter van W Motors

Het Arabische W Motors is vooral bekend van de krankzinnig snelle Lykan Hypersport. Een hypercar die alles behalve duurzaam is. De autofabrikant gooit het met de ICONIQ Seven, in samenwerking met de chinese fabrikant, over een andere boeg. Dit model wordt een volledige elektrische MPV voor het gezin, dat plaats moet bieden aan zeven personen. Het ding is net zo futuristisch als het klinkt.

W Motors zal het busje onthullen op Pebble Beach en de zevenzitter is tot stand gekomen in samenwerking met het Chinese ICONIQ Motors. Het concept oogt zeer modern dankzij de strakke designtaal in combinatie met LED-verlichting en bijzondere suicide doors. Of deze deuren ook het productiestadium gaan halen is natuurlijk de vraag.

De productieversie van de ICONIQ Seven moet deze herfst van de band gaan rollen. De cameraspiegels zijn een knipoog naar Japan, waar deze techniek inmiddels legaal is op de openbare weg. Over de elektrische aandrijflijn is nog niet bekend, maar W Motors zal vermoedelijk de komende dagen het één en ander bekend maken over de zevenzits MPV. En hoe, wat en wanneer in Europa zal wel geen vraag zijn die bovenaan de lijst met te beantwoorden vragen staat, we wachten het af!

Hier op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=JLDO4QBJ060