Dacia project X52: er wordt gewerkt aan een nieuwe Logan MCV


4 aug 2010

Dacia project X52: er wordt gewerkt aan een nieuwe Logan MCV

De huidige Logan dateert alweer uit 2004 en is redelijk succesvol te noemen. De Logan blijft een auto waar de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is. Dit komt voor een belangrijk deel door de lage prijs want de Dacia Logan MCV is één van de goedkoopste 7zitters. Details over het nieuwe model zijn bijna nog niet te melden. Zelfs de benaderde bedrijven hebben zeer summiere informatie gekregen over het nieuwe model. Alleen het bedrijf Elba Timisoara, dat de verlichting mag gaan leveren, weet dat daarvoor LED-technologie gaat worden gebruikt. Verder worden de huidige motoren geschikt gemaakt voor de Euro 5-emissie-eisen (zuiniger en milieuvriendelijker dus…).

Daarnaast zal de productie van de nieuwe Logan ook verhuizen, zo meldt de Autovisie. De voor Europa bestemde, nieuwe generatie Dacia Logans zullen ook geassembleerd worden in Rusland en Marokko. De fabriek in het Roemeense Mioveni heeft een jaarlijkse capaciteit van 300.00 eenheden. Volgens een Roemeens medium zorgt de sterke vraag naar de Duster ervoor dat er geen plaats meer is voor de nieuwe Logan.

Spannend dus en afwachten wanneer de eerste spyshots de ronde gaan. Zodra we een beeld hebben gaan we die zeker hier tonen. Voor nu moeten we het nog even doen met een foto van de oude Dacia.